Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag

Datum 13 mei 2009

Investeringen in 2009 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2008 Fietsprogramma in 2009 opnieuw in hogere versnelling

De gemeente blijft het Haagse hoofdroutenetwerk voor fietsers verder verbeteren. In 2009 lopen de bestedingen aan meer en betere fietspaden en stallingen naar verwachting op tot bijna 10 miljoen. In 2008 was dat bijna 4 miljoen, de twee jaren daarvoor circa 2oe miljoen. Dit blijkt uit het Jaarprogramma Fiets 2009, dat het college naar de gemeenteraad stuurde. Het college beschouwt de fiets als één van de pijlers voor duurzame mobiliteit in de stad en zet met name in op de aanleg van vrijliggende fietspaden en fietspaden met rood asfalt.

In het in 2007 aangenomen Meerjarenprogramma Fiets 2007-2010 heeft de gemeente Den Haag een hoofdroutenetwerk voor de fiets vastgelegd. Dit jaar start de gemeente de voorbereiding van 12 nieuwe projecten die bijdragen aan het completeren van het fietsroutenetwerk in Den Haag. Daarbij gaat het ondermeer om het creëren van nog ontbrekende fietsvoorzieningen op delen van de Goudenregenstraat en de Stadhouderslaan. Ook start de voorbereiding voor een vrijliggend fietspad langs het Finnenburg in de richting van het centrum en wordt een ontwerp gemaakt voor een vrijliggend fietspad aan de andere zijde van de Hogewal.

Tegelijkertijd rondt de gemeente dit jaar negen ontbrekende schakels in het hoofdroutenetwerk af. Dat geldt voor bijvoorbeeld het fietspad Spoorlaan (de verbinding tussen de bestaande Spoorlaan en de Ypenburgse Stationsweg), dat fietsers van en naar Zoetermeer en Ypenburg een flinke omweg gaat besparen en het tweerichtingsverkeer fietspad door de Waldorpstraat om het groeiende fietsverkeer rond station Hollands Spoor op te vangen.

De gemeente Den Haag spant zich daarnaast in om bestaande fietspaden te verbeteren. In 2009 zal van circa 30 kilometer fietspad in Den Haag de bestrating worden vervangen door rood asfalt.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Maarten Bijl, 070 - 353 9756 of 06 - 52486660
Postadres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag
Bezoekadres: Spui 70, Den Haag
Internetadres: www.denhaag.nl






---- --