Ingezonden persbericht


Persbericht

13 mei, 2009

SPSS presenteert PASW Collaboration & Deployment Services versie 4

~ Inzet van SPSS-platform voor Predictive Analytics verbetert klantinteractie ~

SPSS, leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics, presenteert PASW Collaboration & Deployment Service 4 (voorheen genaamd Predictive Enterprises Services). Dit is een geïntegreerd platform dat wordt gebruikt voor het uitwisselen, beheren, automatiseren en integreren van analytische onderdelen in bedrijfsprocessen.

De software beschikt over verbeterde samenwerkingsmogelijkheden. Zo zijn er meer opties om analytische resultaten weer te geven en te verspreiden. Daarnaast is de 'Automation Service' verbeterd met extra integratiemogelijkheden. Bovendien is er een 'Real Time Scoring Service' toegevoegd waardoor analytische resultaten eenvoudig kunnen worden verwerkt in de bestaande applicaties.

Als onderdeel van het SPSS Predictive Analytics Software (PASW)-portfolio biedt Collaboration & Deployment Services 4 een veilige, gecentraliseerde, doorzoekbare database. Deze bevat onder andere de voorspellende modellen, statistische analyses, rapporten, onderzoeksvragen en -resultaten (PASW Data Collection). Het platform automatiseert analytische processen om de consistentie te vergroten en het beheer te vereenvoudigen. Ook stelt het systeem resultaten beschikbaar voor zakelijke gebruikers en consumenten. De resultaten worden bovendien direct verwerkt in de besturingssystemen om bijvoorbeeld klantverloop te verminderen, marketingcampagnes te verbeteren of fraude te identificeren.

"CMSS verricht een hele reeks aan kredietanalyses met PASW Modeler en Collaboration & Deployment Services", zegt Jiri Lakosil, risk manager bij CMSS, een grote bank in de Tsjechië. "Hiertoe behoort onder andere gedragsbeoordeling, risico-inschatting, cross-selling en beoordeling bij leningenverstrekking. Onderdelen zoals de Real Time Scoring Service helpen ons om beoordelingen van kredietrisico's beter te integreren met bijvoorbeeld goedkeuringsprocessen rondom verstrekking van leningen. Zonder deze SPSS-applicatie zouden we de kredietrisico-analyse niet op het huidige hoge niveau kunnen uitvoeren."

Delen, beveiligen en verspreiden van analytische resultaten Nu meer gebruikers - van lijnmanagers tot ervaren analisten - betrokken zijn bij het analytische proces, groeit het belang om analytische onderdelen op een veilige manier beschikbaar te stellen. Het moet bovendien eenvoudiger worden voor analisten om resultaten kenbaar te maken aan beslissingnemers.

Via de Deployment Portal en configureerbare browser-interfaces van SPSS kunnen resultaten toegankelijk worden gemaakt. Analisten kunnen hierdoor interactieve interfaces en statistische processen van PASW Statistics (voorheen genaamd SPSS Statistics) ontwikkelen en verspreiden. Zo kunnen organisaties hun expertise optimaal benutten en resultaten zelf aanpassen. Dit kan allemaal vanuit de Deployment Portal zonder de installatie van PASW Statistics op de desktop van gebruikers.

Marketingmanagers kunnen bijvoorbeeld via een webbrowser RFM (Recency, Frequency, Monetary)-analyses uitvoeren op klantgegevens. Vervolgens kunnen ze deze informatie inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes gericht op de belangrijkste klantengroep.

Automatiseren van het volledige analytische proces De Automation Service geeft klanten de mogelijkheid om complexe analyses te ontwikkelen en beheren met behulp van parameters. Zo kan bijvoorbeeld het datumbereik worden aangepast om te achterhalen welke klanten binnen een bepaalde periode aankopen hebben gedaan. Gebruikers kunnen bovendien parameters toekennen aan analytische taken, zoals het analyseren van een database op specifieke data of gebieden. Doordat dit met een enkele handeling gebeurt, is de consistentie en betrouwbaarheid van de resultaten groter.

PASW Collaboration & Deployment Services 4 beschikt ook over aanvullende integratie-interfaces voor procesmeldingen. Gebruikers kunnen zo aangeven of ze een melding willen ontvangen wanneer bepaalde processen starten of eindigen. Bijvoorbeeld wanneer nieuwe onderzoeksdata worden geplaatst in de database.

Direct verspreiden van analytische resultaten binnen bedrijfsprocessen De nieuwe versie van PASW Collaboration & Deployment Services beschikt over een Real Time Scoring Service. Deze maakt het mogelijk om de gewenste beoordelingen te leveren aan andere applicaties. Het verspreiden van analytische waarden binnen bedrijfsprocessen is hierdoor erg eenvoudig. Beoordelingsmodellen - bijvoorbeeld voor kredietrisico op basis van klantgegevens - kunnen worden ontwikkeld binnen PASW Modeler (voorheen genaamd Clementine), en vervolgens opgeslagen in de database van het platform. Een externe applicatie verwerkt de inputvariabelen in de interface voor webdiensten en ontvangt daarna direct de beoordeling.

De SPSS-dienst biedt een veilige, betrouwbare en schaalbare basis voor de integratie van analytische resultaten met de bestaande IT-infrastructuur van de organisatie. Nieuwe mogelijkheden zijn onder andere 'single sign-on' voor geautoriseerde gebruikers, ondersteuning van encryptie-algoritmes van derden en ondersteuning voor het clusteren van server-applicaties en virtualisatie.

"Om Predictive Analytics optimaal te kunnen benutten is goede samenwerking vereist tussen analisten en de beslissingnemers die afhankelijk zijn van de onderzoeksresultaten", zegt Jaap Vink, senior principal bij SPSS Benelux. "PASW Collaboration and Deployment Services 4 biedt de basis om analytics te integreren met essentiële bedrijfsprocessen. Dit helpt om altijd consistent de juiste beslissingen te nemen en de juiste handelingen te verrichten."

(722 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van SPSS via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=16

Over SPSS
SPSS (NASDAQ : SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties 'voorspellende ondernemingen'. Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.nl

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: spssbenelux@octanepr.com http://www.octanepr.nl

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette Hulswit - van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bhulswit@spss.com http://www.spss.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com