Ingezonden persbericht


Persbericht

13 mei, 2009

Cognizant en SAP breiden samenwerking verder uit

~ Organisaties kondigen wereldwijd dienstverleningspartnerschap aan ~

Cognizant, dienstverlener in IT-consultancy en Business Process Outsourcing (BPO) en SAP AG kondigen vandaag een wereldwijd dienstverleningspartnerschap aan. Door de samenwerking beter te stroomlijnen willen de twee organisaties klanten nog beter van dienst zijn. Op deze manier kunnen zij beter en sneller inspringen op de constant veranderende behoeften van hun klanten.

Het partnerschap is bekend gemaakt tijdens SAPPHIRE 2009 in de VS en is ondertekend door Francisco D'Souza, president en CEO van Cognizant en Bill McDermott, president Global Field Operations van SAP AG. Tijdens de conferentie ontving Cognizant de SAP Pinnacle Award als erkenning voor hun bijdrage in het verder uitbreiden van het SAP-ecosysteem.

De overeenkomst is een belangrijke mijlpaal in de samenwerking. Cognizant en SAP werken al langere tijd samen om organisaties te ondersteunen in het behalen van betere bedrijfsresultaten met behulp van SAP-oplossingen en om een sterkere business op te bouwen. Het Cognizant SAP Touchstone Center, opgericht in 2008 in Bangalore (India), werkt wereldwijd samen met SAP Co-Innovation Labs. Het Touchstone Center is de plaats waar ontwikkeling en innovatie bij Cognizant plaatsvindt ter ondersteuning van SAP-oplossingen.

In lijn met hun filosofie op het gebied van innovatieve samenwerking leveren het Touchstone Center en SAP Co-Innovation Labs SAP-oplossingen die toegevoegde waarde bieden in alle markten. Hieronder vallen de ontwikkeling van prototypes voor diverse klantscenario's, 'proof of concepts', het gezamenlijk uitvoeren van studies en beter inzetten van service oriented architecture (SOA). Daarnaast bieden ze meer flexibiliteit en innovatieve efficiëntie in zakelijke applicaties. Met de uitgebreide relatie willen Cognizant en SAP wereldwijd hun bereik vergroten.

"Cognizant en SAP hebben reeds een goede relatie opgebouwd en deze nieuwe overeenkomst wordt gekenmerkt als een enorme mijlpaal in onze samenwerking", zegt Zia Yusuf, executive vice-president, Global Ecosystem en Partner Group bij SAP AG. "Dit partnerschap is een testament van onze samenwerkingsrelatie en tevens een belangrijk deel van de strategie om het ecosysteem verder uit te breiden en klantsuccessen te behalen."

Met deze overeenkomst is Cognizant toegetreden tot een select gezelschap van organisaties die onderdeel uitmaken van het wereldwijde SAP-partnerprogramma. Als nieuwe dienstverleningspartner gaat Cognizant door met het investeren in ontwikkelingen van de nieuwste SAP-platforms. Daarnaast blijft de organisatie zich bezighouden met het verbeteren van SAP-consulting, het creëren van SAP-gerelateerde verkooptrajecten en het ondersteunen van marketingactiviteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië.

"De uitgebreide samenwerking onderstreept onze toewijding om SAP-oplossingen te blijven vernieuwen die in lijn staan met onze visie", vervolgt D'Souza. "Op deze manier krijgen organisaties de mogelijkheid om uitdagingen aan te gaan tijdens de huidige economische crisis en is het beter mogelijk om hun organisaties te veranderen. Door samen te werken met adviesteams van SAP en de inzet van domeinexpertise en succesverhalen, kunnen onze klanten succesvolle SAP-implementaties bewerkstelligen die goede bedrijfsprestaties opleveren."

(461 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Cognizant via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=14

About SAP
SAP is the world's leading provider of business software(*), offering applications and services that enable companies of all sizes and in more than 25 industries to become best-run businesses. With more than 86,000 customers in over 120 countries, the company is listed on several exchanges, including the Frankfurt stock exchange and NYSE, under the symbol "SAP."

The SAP® BusinessObjects(TM) portfolio transforms the way the world works by connecting people, information and businesses. With open solutions that work in heterogeneous environments in the areas of business intelligence; information management; enterprise performance management; and governance, risk and compliance, the SAP BusinessObjects portfolio enables organizations to close the gap between business strategy and execution. For more information, visit www.sap.com

SAPPHIRE® 2009 Orlando
More than 10,000 customers, partners and technical experts are convening at SAPPHIRE® 2009 to discover how SAP and its thriving partner ecosystem are delivering IT solutions that help today's best-run businesses achieve clarity in every area of their operations. SAP's premier educational and networking event, SAPPHIRE is the one occasion where senior executives, business managers, and decision-makers can come together every year to explore how innovative business solutions foster long-term, profitable growth. SAPPHIRE 2009 is being held in Orlando, Florida, May 11-14.

Based on the success of last year's events, SAP and the Americas' SAP Users' Group (ASUG) are co-locating their premier events in Orlando, where the 2009 ASUG Annual Conference takes place May 11-14.

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaande dienstverlener in IT, consultancy en Business Process Outsourcing (BPO). Cognizant werkt samen met klanten om hun business sterker te maken. Zij doen dit met hun wereldwijde kennis van technologie, innovatie en de industrie. Met meer dan 40 locaties wereldwijd en ruim 59.500 medewerkers (30 september, 2008) combineert de organisatie een uniek onsite/offshore leveringsmodel met een cultuur gericht op klanttevredenheid. Cognizant is genoteerd op de NASDAQ-100 Index en de S&P 500 Index. Verder is Cognizant een Forbes Global 2000-organisatie en wordt genoemd als top IT-organisatie in BusinessWeek's Hot Growth en Top 50 Performers. Meer informatie: www.cognizant.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: cognizantnl@octanepr.com www.octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com