Socialistische Partij

Actuele thema-avond over Afghanistan

13-05-2009 * Op woensdag 13 mei organiseert de afdeling een informatieve bijeenkomst over Afghanistan en de huidige politiek-militaire situatie aldaar waar, zoals bekend, ook Nederlandse troepen aanwezig zijn. Zijn die daar aan het opbouwen of aan het afbreken?

De speciale thema-avond wordt georganiseerd in het kader van de scholingscursus Heel de Mens, bedoeld voor afdelingsleden. Wie echter kennissen mee wil nemen, wat we ons heel goed voor kunnen stellen, is daartoe van harte uitgenodigd.

De avond wordt verzorgd door ons bestuurslid Dawud Pirzad. Hij is afkomstig uit Afghanistan, woont sinds 2001 in Nederland en houdt de ontwikkelingen in Afghanistan voortdurend in de gaten. Hij is ook goed op de hoogte van de geschiedenis van het land.

De avond zal bestaan uit een beknopte geschiedenis, een uiteenzetting over de toestand van nu, een beschouwing over wat er zou moeten gebeuren en tenslotte een discussie met de aanwezigen. We zullen de zaal 'aankleden' met informatie in woord en beeld uit het omvangrijke documentatie-archief van Dawud.

Plaats: Mare Nostrum, Arubastraat 2
(nabij winkelcentrum de Mare)
Aanvang: 20.00 uur