Port of Rotterdam

Beelogic naar nieuw logistiek centrum

13-05-2009

Beelogic heeft een nieuw logistiek centrum van 13.000 m2 betrokken in het Eemhavengebied. In de directe nabijheid liggen de container- en stukgoedterminals van het Waal-/Eemhavengebied, een railterminal en het Distripark Eemhaven.

Het bedrijf beschikt over ruim 13.000 m2 opslagruimte, met 22 laaddeuren en 14.000 palletplaatsen. Momenteel wordt ook een deel van een aanpalende loods van 10.000 m2 gebruikt. Afhankelijk van de vraag kan deze ruimte blijvend bij de operaties betrokken worden.

Beelogic levert een breed pallet aan logistieke diensten: opslag, 'value added logistics', 'container freight station services', 'order picking', transport en koeriersdiensten. Beelogic, van oorsprong expressebedrijf, brengt een groot aantal eigen voertuigen op de weg, van bestelwagens tot 13.60 meter trailers.

Tachtig procent van de behandelde lading is zeehavengebonden met oorsprong of bestemming Japan, China, de Verenigde Staten en Canada.

Lokatie
In de directe nabijheid, overzijde snelweg A15, bevinden zich de diepzeeterminals van ECT en Uniport, de Rotterdam Shortsea Terminal, het Rail Service Centrum, diverse stukgoedterminals, vele 'empty depots', chassis- en trailerverhuurders en het centrale douanekantoor Waal-/Eemhaven.

Beelogic
Het bedrijf is in 1997 gestart op Distripark Eemhaven en verhuisde twee jaar later naar Schiedam. In 2003 keerde het terug naar het Distripark en begin dit jaar werd gestart op de nieuwe locatie. Er werken momenteel 55 personen.

Meer: "http://www.beelogic.nl"

© Overig