Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 13 mei 2009

Nieuwe vaarroutekaart Ilperveld

Bij Bezoekerscentrum Ilperveld is vanaf heden voor ¤ 2,50 de nieuwe vaarroutekaart voor het Ilperveld te koop. Met behulp van deze kaart kunt u gemakkelijk zelf een route uitstippelen door dit oerhollandse natuurgebied. Wilt u liever een van tevoren uitgestippelde route varen? Dat kan ook: op de kaart staan diverse korte en lange routes aangegeven, inclusief plekken waar u terecht kunt voor koffie, thee e.d.

Bij het Bezoekerscentrum kunt u diverse soorten boten huren. Met een kayak, kano, fluisterboot of roeiboot kunt u het water op en alle slootjes verkennen. Beschermers van Landschap Noord-Holland kunnen zelfs gratis een roeiboot lenen. Neemt u vooral een verrekijker mee en een fototoestel! U moet wel van te voren reserveren bij de Informatiewinkel van Landschap Noord-Holland. Daar kunt u ook een picknickmand reserveren (zelf meenemen kan natuurlijk ook).

Voor het reserveren van de boten kunt u bellen met de Informatiewinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.