Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 13 mei 2009

Opening Bambierambam met die hard fans en Rotterdamse celebrity's....

"Een lint, ik wil een lint", riep Bambie frontman Jochem Stavenuiter nog 's-middags. De opening, gepland om 19.30 zou wat later feestelijk in de foyer door Ari Deelder, gelardeerd door 3 Bambie mannen, plaastvinden. Het publiek aan de ene kant van het lint, mocht de denkbeeldige lijn passeren, waarna de uitgedeelde Wodka rijkelijk vloeide.

"De Bambierambam is geopend!", klonk het.

Het theatergezelschap Bambie dat haar 10 daags festival, De Bambierambam in Lantaren/Venster neer laat strijken weet als geen ander met veelzeggende stiltes, de kracht van de mimiek en de suggestie haar publiek tot zowel een bulderende lach als diepe ontroering te brengen. Het meest levende bewijs was wellicht nog wel de meegekomen vader van Ari Deelder. Net als de rest van het aanwezige publiek ging hij, (op z'n goed Rotterdams) stevig uit z'n plaat.

Het gezelschap verdiende meer publiek maar gaf aan het publiek meer dan zij bij tijd en wijle kon verwerken! Minutenlang klonken geen woorden, zelden werd in Lantaren/Venster zoveel gezegd en naar verwezen als in die minuten. Een bezoeker zei in de pauze tussen Bambie 10 en Bambie 1: "Wat een gelaagdheid, geweldig! Zij weten dingen te zeggen die je wel weet, maar niet onder woorden weet te brengen". De uitspraak karakteriseert waar Bambie groot in is: daar waar het woord niet kan komen, weet Bambie met haar subtiele spel duiding en betekenis te geven.

De Bambierambam speelt van 12 tot 21 mei in Lantaren/Venster en biedt naast de mogelijkheid om oude bambie voorstellingen nog eens, of wellicht voor het eerst te kijken ook een randprogramma in de foyer, een bandje, DJ's en iedere avond hotdogs na!




Ingezonden persbericht