Ingezonden persbericht


Persinformatie

Helmond, 13 mei 2009

Kuijpers Installaties voorziet omzetgroei in 2009

Vandaag publiceert Kuijpers Installaties haar jaarverslag 2008 met als titel 'De kunst van het installeren'. Met deze titel maakt Kuijpers een link naar de versterking van haar marktpositie in het segment kunst en cultuur en de speciale benadering van installatietechniek in zijn algemeenheid.

In het jaarverslag komen zowel opdrachtgevers als medewerkers aan het woord en wordt er een vooruitblik gegeven voor 2009. Ook wordt het meerjarenplan naar het jaar 2013 toegelicht.

Het jaarverslag 2008 is vanaf 13 mei 2009 te downloaden via www.kuijpers.com.

Terugblik 2008

Het jaar 2008 is een goed jaar geweest voor Kuijpers. In 2008 is een omzet van een kleine ¤ 120 miljoen gerealiseerd. Als gevolg van vertragingen in opdrachtverstrekkingen en realisatietrajecten is dit licht lager dan de geprognosticeerde omzet. Het resultaat voor belastingen bedraagt ruim 3%. De orderportefeuille is in 2008 duidelijk versterkt en is ten opzichte van een jaar geleden meer dan verdubbeld. De orderportefeuille kent een gezonde mix van langlopende opdrachten, repeterende opdrachten, bouwteamopdrachten en opdrachten verkregen vanuit aanbestedingen.

In 2008 is veel aandacht besteed aan de beheersing van het werkkapitaal, waardoor de kaspositie duidelijk verbeterd is. Dit in combinatie met een gezonde bedrijfsfinanciering geeft Kuijpers een solide financiële basis.

Vooruitzichten 2009 / 2010

Kuijpers heeft voor 2009 een omzet gebudgetteerd van ¤ 150 miljoen. Vooralsnog wordt daaraan vastgehouden. Gezien de marktontwikkelingen en de ontwikkeling van de orderportefeuille is het de vraag of dit omzetvolume vastgehouden kan worden in 2010. Bij de industriële activiteiten van Kuijpers zijn de gevolgen van de economische teruggang nu reeds waarneembaar.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels ruim 800 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2009 is geprognosticeerd op ca. ¤ 150 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, innovatie en beveiligings- en communicatieconcepten, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Einde persinformatie