Ingezonden persbericht


Fujitsu vereenvoudigt uniform datacenter en beheer Cloud computing met Resource Coordinator VE

Server management software creëert dynamische infrastructuren

Maarssen, 13 mei 2009

Fujitsu kondigt vandaag een krachtige nieuw middel aan dat het voor organisaties mogelijk maakt om dynamische infrastructuren te creëren vanuit virtuele en fysieke servers in datacenters en Cloud computing-omgevingen.

ServerView Resource Coordinator VE (RCVE) wendt alle fysieke en virtuele bronnen aan binnen complexe IT server topologie - inclusief Cloud computing-omgevingen - die voorzien in vereenvoudigd, uniform beheer. RCVE zorgt er daarnaast voor dat bronnen dynamisch worden geoptimaliseerd om de beste prestaties ooit te leveren.

Nu servervirtualisatie gemeengoed is geworden, heeft deze een nieuwe dimensie toegevoegd aan het beheer van datacenters. Reeksen virtuele machines worden immers gehost door individuele fysieke servers die stuk voor stuk beheerd moeten worden.

Dit heeft geleid tot meer complexiteit en beheerkosten voor IT-beheerders, inclusief patch management, routineonderhoud en break-fix. Bovendien vereist effectief beheer van servergroepen dat optimale systeembronnen altijd automatisch worden toegewezen.

Resource Coordinator VE lost dit probleem op door een vereenvoudigd, uniform en geautomatiseerd beheer te bieden, dat bestaat uit verschillende heterogene groepen van virtuele en fysieke servers en intuitive server lifecycle management te bieden met behulp van een grafisch bedieningspaneel.

Als toevoeging op PRIMERGY blade servers, ondersteunt RCVE zowel PRIMERGY rack en tower servers en x86 servers van andere fabrikanten. Het ondersteunt leidende virtualisatie-hypervisors, zoals Vmware, Microsoft Hyper-V en Xen.

Door complete reeksen van productieve systemen te beveiligen met een of enkele standby units voorziet RCVE in kostenefectieve hoge beschikbaarheid van complete servergroepen. Het resultaat is dat organisaties jarenlang kunnen genieten van zowel grote besparingen op het gebied van hardware als een

betere benutting van het systeem. Dit is mogelijk zonder de downtime te verhogen door deze "N plus 1"-optie aan te bieden in plaats van iedere enkele productieve server met een Hot Spare in de gaten te houden.

Door geautomatiseerde levenscyclus-operaties te vereenvoudigen, kan RCVE de tijd die nodig is voor het inzetten of uitwisselen van servers terugbrengen met maximaal 90 procent. Zijn intuitieve, grafische bedieningspaneel vereenvoudigt drastisch dagelijkse werkzaamheden in het datacenter, zelfs in gemixte fysieke en virtuele serveromgevingen.

Akira Yamanaka, Corporate Senior Vice President, bij Fujitsu Limited, zegt: "Het beheer en de allocatie van serverbronnen zijn wezenlijk complexer door virtualisatie en Cloud computing. Met Resource Coordinator VE levert Fujitsu een krachtig nieuw middel dat drastische vereenvoudiging en kostenbesparing binnen het datacenter oplevert. Dit is mogelijk dankzij effectief geconsolideerd beheer van holistische serverbronnen."

RCVE is direct te bestellen en is een belangrijk onderdeel van de Dynamic

Cube - de nieuwe generatie PRIMERGY BX900 blade server systeem, die gisteren,12 mei 2009, werd aangekondigd.

De PRIMERGY BX900 is een complete dynamische server infrastrucuur in een enkele blade cube, en is gebouwd op vier leidende principes: ontworpen om geld voor klanten te besparen door energierekeningen te verlagen, nieuwe prestatieniveaus te bereiken, ongeëvenaarde uptime te realiseren en om bescherming van de investering te garanderen.


- Einde-

Over Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuren die aanwezig is op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India en zich zowel op grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren richt. Met zijn Dynamic Infrastructures-benadering biedt het bedrijf een volledig aanbod van IT-producten, -oplossingen en -diensten: van client- en datacenteroplossingen tot Managed Infrastructures en Infrastructure-as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions heeft meer dan 10.000 medewerkers in dienst en maakt deel uit van de wereldwijde Fujitsu-Groep. De groep biedt op IT-gebaseerde business oplossingen aan klanten in 70 landen via een personeelsbestand van meer dan 160.000 medewerkers. Fujitsu, met zijn hoofdkantoor in Tokio, noteerde voor het op 31 maart 2008 afgesloten boekjaar een geconsolideerde omzet van 5,3 biljoen yen (US $ 53 miljard).