Ingezonden persbericht


Persbericht

Concurreren in de wereldwijde economie:
Internationaal onderzoek Kelly Services toont dat meer training nodig is

Den Haag, 13 mei 2009 - De gevolgen van de wereldwijde recessie en een snel veranderende werkomgeving zorgen voor onrust onder werknemers. Ze vrezen dat hun vaardigheden niet voldoende zijn bij het vinden van een nieuwe baan en om te kunnen concurreren in de wereldwijde markt. Deze gegevens komen uit een internationaal onderzoek, de Kelly Global Workforce Index van Kelly Services. Het geeft de mening weer van bijna 100.000 mensen in 34 landen, inclusief Nederland.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Kelly Services, internationale speler op het gebied van Human Resources, toont verder dat 80% van de respondenten bezorgd is dat hun huidige vaardigheden over vijf jaar niet meer voldoende zullen zijn. In Nederland ligt dat percentage iets lager: 74% van de mensen heeft deze mening. Bijna de helft van de ondervraagde mensen wereldwijd zegt dat opleidingen, aangeboden door de werkgever, niet voldoende zijn om hun vaardigheden uit te breiden en positief zijn voor de carrière. In Nederland deelt 37% van de respondenten deze zorg.

George Corona, Executive Vice President en Chief Operating Officer bij Kelly Services, zegt dat de behoefte aan het verder ontwikkelen van vaardigheden erg groot is in de huidige wereldwijde arbeidsmarkt. "Met de nieuwe technologieën en de sterke concurrentie voor banen beseffen mensen zich heel goed dat hun vaardigheden moeten worden verbeterd", aldus Corona. "Tijdens dit huidige economische klimaat zijn veel organisaties geneigd terughoudend te zijn voor wat betreft opleidingen. Dat kan echter leiden tot een negatieve terugval op het moment dat de economie weer uit deze recessie klimt."

Het onderzoek toont verder dat werknemers in de leeftijdcategorie 30 tot 47 jaar zich het meest zorgen maken over de verslechtering van hun vaardigheden, 84% geeft dit aan. Deze mensen en de oudere babyboomers, in de leeftijd van 48 tot 65 jaar, denken dat zij weinig steun ontvangen van hun werkgevers, 52% en 58%. Dit staat tegenover de 44% van de mensen in de leeftijdcategorie 18 tot 29.

Voor meer informatie over de onderzoeksresultaten: www.kellyservices.com

Kelly Services, Kerkplein 3, 2513 AZ DEN HAAG
Telefoon: 070 - 426 28 00, website: www.kellyservices.nl

Over Kelly Services
Kelly Services, Inc. (NASDAQ: KELYA, KELYB), gevestigd in Troy, Michigan is een wereldwijde marktleider op het gebied van personeel management services en Human Resources oplossingen. Wereldwijd worden opdrachtgevers voorzien van uitzendpersoneel, outsourcing, onsite management en recruitment. Kelly voorziet jaarlijks bijna 650.000 mensen van werk in office diensten, engineering, information technology, law, science, marketing, creative services, light industrial, education en healthcare. De omzet bedroeg in 2008 $ 5.5 miljard.