Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 13 mei 2009

Gemeente Amersfoort start eind juni met inzameling plastic verpakkingen

De gemeente Amersfoort start eind juni met de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal, zoals plastic flacons, zakken en folies. Het plastic wordt ingezameld via verzamelbakken die bij de glas- en papierbakken zullen worden geplaatst. Alle Nederlandse gemeenten zijn verplicht voor 1 januari 2010 een inzamelmogelijkheid voor kunststofverpakkingen aan te bieden. ROVA, die in opdracht van de gemeente het afval inzamelt, zal de inwoners van Amersfoort uitgebreid informeren over de inzameling van de plastic verpakkingen en hierbij aansluiten op de landelijke 'plactic heroes'-campagne.

Er zijn verschillende methoden voor de verwijdering van kunststofverpakkingen uit het huishoudelijk restafval. De gemeente Amersfoort heeft gekozen voor inzameling via bovengrondse verzamelcontainers, omdat deze mogelijkheid geen extra kosten met zich meebrengt voor de inwoners. Deze komen te staan bij de bestaande verzamelpunten voor papier en glas in de stad. ROVA zal de verzamelcontainers fasegewijs plaatsen; eerst bij de winkelcentra en daarna in de woonwijken.

Proeven met gescheiden inzameling succesvol

Het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsmateriaal moet ertoe leiden dat in 2012 42% van het plastic afval wordt gerecycled. Het afgelopen jaar hebben verschillende gemeenten al proeven gedaan met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsmateriaal. De inwoners bleken bereid te zijn het plastic afval gescheiden aan te bieden. De gemeente verwacht dat dit ook in Amersfoort het geval zal zijn.

Meer informatie?
Op de website www.plasticheroes.nl, is meer informatie te vinden over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen. Hier staat onder andere informatie over de verpakkingen die wel of niet in de verzamelcontainer mogen. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met de klantenservice van ROVA, telefoon (038) 427 37 77 of via info@rova.nl.

Noot voor de redactie,