Gemeente Laarbeek


Nieuwe evenementenborden in Laarbeek

LAARBEEK - Op 27 en 29 april zijn nieuwe evenementenborden in de vier kernen van de gemeente Laarbeek geplaatst. De evenementenborden vervangen de groene aankondigingsborden. Op 13 mei is het evenementenbord symbolisch onthuld door wethouder Briels en de heer Van den Bosch, directeur Rabobank Peel Noord. De Rabobank heeft als geschenk bij de fusie tot Rabobank Peel Noord vorig jaar bekendgemaakt, dat zij de helft als cadeau aan de gemeenschap schenken.

In plaats van de aankondiging van vier evenementen is er nu de mogelijkheid voor zes bekendmakingen gecreëerd. Het zal in de toekomst dus nauwelijks gebeuren, dat activiteiten niet geplaatst kunnen worden wegens ruimtegebrek. Laarbeek, Waterpoort van de Peel als toeristisch thema van Laarbeek is gevisualiseerd met water in het bovenste paneel. Ook het groen van Laarbeek, in de vorm van bladeren komt in de evenementenborden terug.

Voor de verenigingen/organisatoren van evenementen en activiteiten wordt het proces om een aankondiging te doen een stuk eenvoudiger. Zij hoeven geen letters meer te kopen en deze vervolgens op de panelen te bevestigen.

Gelijktijdig met het aanvragen van de (evenementen)vergunning kan ook digitaal- worden aangegeven of het evenement/ activiteit vermeld moet worden op één, twee of meerdere evenementenborden. Binnenkort zal bekend worden gemaakt, wat de kosten hiervoor zijn.

De gemeente zorgt vervolgens voor plaatsing van de tekststroken in de evenementenborden.

De plekken waar de nieuwe evenementenborden staan zijn:

Beek en Donk:
Oranjelaan, Gemertseweg, Orchideestraat / Lieshoutseweg, Bosscheweg (na de rotonde).

Aarle-Rixtel:
Lieshoutseweg, Helmondseweg.

Lieshout:
Ribbiusstraat, Molenstraat.

Mariahout:
Kruising Veghelsedijk / Rooijseweg,
Ginderdoor

De activiteiten en evenementen die in de afgelopen week plaats gevonden hebben, zijn zowel op de groene- als op de nieuwe borden vermeld. Deze organisatoren hebben een brief van de gemeente gehad, waarin zij geïnformeerd zijn over deze overgang.

De gemeente Laarbeek hoopt dat met deze nieuwe evenementenborden nog meer organisatoren hun evenement of activiteit bekend willen maken aan alle passanten die langs de kernen van Laarbeek komen, maar natuurlijk ook aan de eigen bewoners.