Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mozaïekkunstwerk Polderplein onthuld

Ruim tweehonderd kinderen, jongeren en volwassenen waren aanwezig bij de onthulling van het mozaïekkunstwerk op het Polderplein. Onder luid gejuich en applaus is op woensdag 13 mei het kunstwerk onthuld door kinderen uit de buurt, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord René Kronenberg, Bep van de Duimdrop Polderplein en bekende freestyle straatvoetballer Soufiane Touzani. Bep en Soufiane zijn overigens zelf in het kunstwerk vereeuwigd.

Het Polderplein heeft een bijzonder betekenis voor Soufiane Touzani. Hier heeft hij zijn voetbalkunsten geperfectioneerd en zijn eerste video is op het dit plein opgenomen. Soufiane is in binnen en buitenland bekend om zijn voetbalkunsten. Hij heeft zelfs met voetballer Ronaldinho een balletje getrapt.

Het kunstwerk is 20 meter breed en 1,5 meter hoog. Verschillende iconen van Hillesluis zijn hierop afgebeeld. Buurtbewoners en leerlingen van scholengemeenschap Nieuw Zuid hebben hard gepuzzeld om het kunstwerk in elkaar te zetten.

Maar, het Polderplein is nog niet af! Bewoners hebben bij de deelgemeente Feijenoord een aanvraag ingediend voor een nieuw speeltoestel. Dagelijks bestuurder René Kronenberg heeft tijdens de onthulling toegezegd dat het speeltoestel zo snel mogelijk wordt geplaatst.

Soufiane Touzani gaf een show weg voor de kinderen (Foto: deelgemeente Feijenoord)