Forum


13 mei 2009
boekpresentatie

Boekpresentatie De Radicaal

Literatuur is een vorm van kunst waarin alles geschreven kan worden en die ons tegelijk onvermoede inzichten in de werkelijkheid kan geven. Het is een vrijplaats voor radicale gedachten, gevoelens, geluiden, inzichten, wendingen en ontwikkelingen. De plaats waar de schrijver noch zijn fictieve personen een blad voor de mond nemen.

Radicalen vind je overal: onder feministen, dierenactivisten, krakers, nationalisten en religieuze groeperingen. Er zijn ook vele stand-alone radicalen die in hun eentje de wereld willen bestormen om deze drastisch te verbeteren of... te vernietigen.

In de bundel De Radicaal, een initiatief van FORUM en uitgeverij Prometheus/Bert Bakker laten twaalf literaire schrijvers hun fantasie los op het verschijnsel radicalisme, in de vorm van essays, fictieve verhalen of beschouwingen. Zij rekenen radicaal af met zowel een eenzijdige als eenduidige benadering van radicalen.

Met bijdragen van Karin Amatmoekrim, Bas Heijne, Hugo Brandt Corstius, Joris van Casteren, Saskia de Coster, Fouad Laroui, Tessa de Loo, Marcel Möring, Anil Ramdas, Arie Storm, Christiaan Weijts en Rob Wijnberg.

Radicaal
De Radicaal
Schrijvers aan het woord

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, zal het eerste exemplaar van De Radicaal zal op 13 mei a.s. in ontvangst nemen. Schrijver Hafid Bouazza zal na de eerste reactie van de burgemeester een recensie over de bundel worden uitspreken. Frank Bovenkerk, bijzonder hoogleraar FORUM Frank Buijs Leerstoel inzake radicalisme (UvA) zal hierna een inleiding op de bundel geven.
Programma
15.45 uur Inloop
16.15 Welkom door Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van FORUM
16.30 Uitreiking eerste exemplaar aan Job Cohen, burgemeester van Amsterdam
16.35 Reactie Job Cohen, burgemeester van Amsterdam 17.30 Literaire recensie door schrijver Hafid Bouazza 17.45 Inleiding door professor Frank Bovenkerk
18.00 Borrel

Datum en plaats
13 mei 2009
15.45 - 18.00 uur
Amsterdam