Ingezonden persbericht


Persbericht

Baanbrekende Mio Spirit software in nieuwe Mio Moov productlijn

Mio denkt 'out of the box' en past dit toe in de nieuwe, innovatieve Moov Spirit lijn, voor een ervaring die verder gaat dan van A naar B.

Mollem (BE), 13 mei 2009 - Met drie modellen, verkrijgbaar in twee designs, brengt de nieuwe Moov Spirit serie een frisse en spannende kijk op navigatie. Wat direct opvalt is dat de navigatiesystemen bijzonder slank en licht zijn. Van het handzame model met 3,5-inch scherm tot de 4,7-inch breedbeeld met haarscherp beeld en de verbluffende 4,7-inch met 'ultradun' breedbeeld. Al deze navigatiesystemen zijn ergonomisch ontworpen en voorzien van ronde afgewerkte hoeken. Hiermee introduceert Mio één van de dunste navigatiesystemen ter wereld. Echter, achter deze prachtig vormgegeven, compacte behuizing gebeuren pas echt spannende dingen. Als je het navigatiesysteem aanzet dan valt meteen het nieuwe gebruiksvriendelijke menu op en ook de manier van navigeren en de kaarten zijn kinderlijk eenvoudig te gebruiken.

De nieuwe Mio Moov navigatiesystemen hebben alles wat je mag verwachten van een navigatiesysteem. Natuurlijk is het gemakkelijk en snel vinden van je bestemming het allerbelangrijkste. Maar ook zaken als file-informatie, een waarschuwing bij overschrijding van de maximumsnelheid of het naderen van flitslocaties behoren tot de standaarduitrusting van het navigatiesysteem. De nieuwe Mio Moov Spirit is echter ook een goede helpende hand als lastige kruispunten op de route liggen: de nieuwe Moov Spirit serie toont zich een volwaardig gids omdat het de bewegwijzeringborden op de snelweg in 3D toont wanneer je een afrit nadert.

De naam 'Spirit' refereert aan de nieuwe software die Mio heeft ontwikkeld. De nieuwe software is geheel opnieuw ontworpen en gebruikt een simpel en kleurrijk menu dat in een handomdraai de nieuwste eigenschappen laat zien. Moov Spirit's nieuwe slidetouch(TM) scherm toont vensters die met een handeling verschijnen en weer verdwijnen om je zo snel en gemakkelijk te helpen met wat je zoekt. Het hart van elk navigatiesysteem zijn de kaarten. Mio introduceert het nieuwe TruMap(TM). Hiermee wordt de kaart nog overzichtelijker en eenvoudiger af te lezen. Om in stedelijke gebieden nog gemakkelijker te navigeren, zijn er meer dan duizend oriëntatiepunten en gebouwen in verwerkt. Zo voorziet het systeem in een verbazingwekkende 3D weergave, waarmee de omgeving nog realistischer wordt weergegeven.

Een andere nieuwe en slimme functie waarmee je alles uit je reis haalt is ook de 'Explore Mode', een geniale POI (Points Of Interest) functie die geheel tot zijn recht komt bij het ontdekken van nieuwe plekken. Vanaf elke locatie in Europa kun je het scherm aanraken en diverse icoontjes doemen op het scherm op. Zo zie je direct wat er in de nabije omgeving aanwezig is. Van pinautomaten tot hotels, musea en andere locale attracties zoals parkeerplaatsen, restaurants en meer. Zoom in op de kaart voor meer interessante details of zoom juist uit voor een grotere keus van POI's. Klik op elke gewenste icoon en een naam en adres komt naar boven. Als je vervolgens op 'Go' klikt dan navigeert de Moov Spirit je naar de locatie. De Explore Mode werkt op twee manieren, op elke gewenst moment of juist voor het vertrek zodat je van te voren een planning kan maken van interessante locaties.

De Moov Spirit is tevens voorzien van een verbeterde versie van Mio's Local Search. Samen met Google(TM) als partner is lokale informatie binnen handbereik. Het enige wat benodigd is, is een telefoon met Bluetooth verbinding. Je kunt dan via Google overal zoeken op termen als "koffie", "pizza" of "apotheek". Er komt dan direct een lijst met lokale mogelijkheden, of indien je bekend bent met de naam van het bedrijf vindt hij deze direct voor je. Mio's Local Search en Explore Mode zijn samen een krachtige combinatie.

Met Mio gaat het verkennen nog een stap verder. Vooraf geïnstalleerd vind je een selectie van reisboeken van Wcities, voorzien van locaties om te kunnen eten en te verblijven, voorzien van foto's en feiten. Er zijn honderden mogelijkheden om uit te kiezen en Mio maakt het je makkelijk ze te downloaden op je Moov Spirit.

Met de Moov Spirit ontdek je ook te voet. De ingebouwde 2D stadskaarten zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om vanuit de auto te voet verder te gaan om een naadloze navigatie ervaring te creëren. Met gedetailleerde voetpaden en gebouwen zorgt Moov Spirit voor verkorte reistijden, ook te voet.

Mio heeft het allereerste 'geotagged' foto GPS-navigatiesysteem. NavPix(TM) leidt de weg in dit snel ontwikkelende gebied. Met het ingebouwde fotoalbum kun je bladeren door een grote diversiteit aan foto's zoals toeristenplekken, verborgen stranden, hotels en restaurants. Nu geotagging steeds meer aan populariteit wint, zijn er miljoenen foto's gratis beschikbaar op websites als NavPix en Flickr®.

De nieuwe Moov lijn komt echt tot leven met de nieuwe Spirit software. Intelligente tekst naar spraak zorgt ervoor dat straatnamen en aanwijzingen gesproken worden en zorgt ervoor dat de bestuurder de ogen op de weg houdt. De gesproken navigatie is tevens luider en helderder. Dankzij de ingebouwde FM zender kunnen gebruikers het apparaat indien gewenst over de speakers van de autoradio horen.

Al met al, de dynamische Moov Spirit serie vertegenwoordigt een grote verschuiving in de navigatie-evolutie. Elk model voert zijn navigatietaken met gemak en nauwkeurigheid uit en zorgt voor een rijkere, veiligere en fijnere reiservaring, "wherever you choose to explore".

Mio Moov Spirit Product eigenschappen:
Moov Spirit 300 Traffic

· Kaarten van West-Europa

· 3.5" scherm

· Baanbrekende Spirit software met Slide Touch
· TruMap views

· 3D kruispuntzicht en rijstrookbegeleiding
· Local Search door middel van MioMore(TM) desktop 2
· Explore modus

· Wcities reisboeken

· Voetgangersmodus

· Slimme en economische routebepaling

· NavPix fotonavigatie

· Voorgeïnstalleerde snelheidcamera's - gratis proefabonnement
· Tekst naar spraaktechnologie

· Snel satellietontvangst met SiRFInstantFixII(TM)
· Maximum snelheid indicatie

· Ingebouwde verkeersinformatie**


* Voor een gelimiteerde periode van 12 maanden. ** Abonnement kan vereist zijn, kijk op www.mio.com voor meer informatie

Moov Spirit 500 Traffic
Tevens verkrijgbaar met hands-free optie

· Kaarten van West-Europa

· 4,7" breedbeeld

· Ultradun, lichtgewicht design (minder dan 14mm dun)
· Baanbrekende Spirit software met Slide Touch
· TruMap(TM) views

· 3D kruispuntzicht en rijstrook begeleiding
· Google Local Search via Bluetooth®*

· Explore modus

· Wcities reisgidsen

· Voetgangersmodus

· Slimme en economische routebepaling

· NavPix(TM) fotonavigatie

· Capture button

· Bluetooth Hands-free bellen*

· Pechhulp*

· AccuWeather® weersinformatie*

· Voorgeïnstalleerde snelheidcamera's - gratis proefabonnement **
· Tekst naar spraaktechnologie

· Snel satellietontvangst met SiRFInstantFixII(TM)
· Maximum snelheid indicatie

· Ingebouwde verkeersinformatie ¹

· Nieuwste regionale en Europese kaarten


* Enkel met de Moov Spirit 500 Hands-free. Een ondersteunende Bluetooth mobiele telefoon is verseist voor Bluetooth Local Search, netwerkkosten kunnen verschillen. ** Voor een gelimiteerde periode van 12 maanden.
¹ Abonnement kan vereist zijn, kijk op www.mio.com voor meer informatie.

Moov Spirit Flat

· Kaarten van West- en Oost-Europa

· 4.7" superslank breedbeeldscherm

· Lichtgewicht ontwerp (14.5mm dun)

· Baanbrekende Spirit software met Slide Touch
· TruMap views met 3D herkenningspunten
· 3D kruispuntzicht en rijstrook begeleiding
· Google Local Search d.m.v. Bluetooth*
· Explore modus

· Wcities reisgidsen

· Walking modus met 2D stadskaarten

· Slimme en economische routebepaling

· NavPix(TM) fotonavigatie

· Capture button

· Hands-free bellen

· Pechhulp

· AccuWeather® weersinformatie

· FM zender

· MP3 speler / Video speler

· Voorgeïnstalleerde snelheidcamera's - gratis proefabonnement **
· Tekst naar spraaktechnologie

· Snel satelliet ontvangst met SiRFInstantFixII(TM)
· Maximum snelheid indicatie

· Ingebouwde verkeersinformatie met levenslang abonnement
· Voorzien van kaarten van geheel Europa


* Enkel met de Moov Spirit 500 Hands-free.Een ondersteunende Bluetooth mobiele telefoon is verseist voor Bluetooth Local Search, netwerkkosten kunnen verschillen. ** Voor een gelimiteerde periode van 12 maanden.


---

Over Mio Technology
Mio Technology Corp. ontwikkelt en brengt producten op de markt die het gebruikers mogelijk maken te genieten van de allerlaatste ontwikkelingen in mobiele diensten. Mio stelt wereldwijd meer dan 1500 mensen tewerk en brengt zijn producten op de markt in meer dan 47 landen en regio's. Mio's Europese vestigingen bevinden zich in België, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

De producten van Mio, die autonavigatie, draagbare navigatie en navigatie PDA systemen omvatten, zijn ontwikkeld met een focus op de behoeften van consumenten. Mio's slogan 'Explore More' richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en wil hen laten weten dat ze de wereld makkelijk en in alle vrijheid kunnen ontdekken.

Meer informatie over de producten van Mio Technology is te vinden op http://www.mio.com/


Noot voor redacties


Voor meer informatie (