VerkeersInformatieDienst



Chaos op wegen in westen en midden Nederland

13 mei 2009, 13:39
Door diverse ongevallen is vandaag sprake van een chaos op de snelwegen in het westen en midden van het land. De grootste impact op de verkeerssituatie heeft een volledige afsluiting van de A4 bij Nieuw-Vennep, waar woensdagochtend een zwaar brandweervoertuig kantelde. Het verkeer richting Den Haag moest omrijden via Utrecht, met als gevolg veel vertraging op de A2 en de A12. Om even voor 14:00 uur kon de rijbaan van de A4 weer worden vijgegeven.

Op de A2 in de richting van Amsterdam is ook sprake van een ongeval, bij Vinkeveen werden kort na 13:00 uur twee rijstroken afgesloten. Het verkeer vanuit Den Bosch krijgt het advies om bij Utrecht via de A12 en de A27 naar Hilversum te rijden en vervolgens via de A1 naar Amsterdam.

Het verkeer op de A1 richting Amersfoort wordt geconfronteerd met vertraging door een aanrijding bij Muiden. Doordat de rechterrijstrook werd afgesloten ontstond aan het begin van de middag zo'n twintig minuten vertraging.

Eerder op de dag werd in het zuidwesten van het land al veel vertraging gemeld door een ongeval op de E19 in België. Bij dit ongeval viel een dode en het verkeer vanuit Rotterdam werd geruime tijd omgeleid via Roosendaal.

Of het rommelige verkeersbeeld ook gevolgen zal hebben voor de avondspits valt nog niet goed in te schatten. In elk geval lijkt het erop dat alle lopende afsluitingen ruim voor het begin van de spitsdrukte weer kunnen worden opgeheven.