Eerste bevestigd geval van A/H1N1-griep in België

13/05/2009 19:13

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Het Interministerieel Commissariaat Influenza laat weten dat een 28-jarige man uit Oost-Vlaanderen, die op 11 mei 2009 terugkeerde van een verblijf in de Verenigde Staten van Amerika, positief testte op de A/H1N1-griep.

Op 12 mei 2009, de dag na zijn thuiskomst, bezocht de man zijn huisarts die griepsymptomen vaststelde (koorts, hoesten). Zoals de griepprocedure het voorschrijft, stuurde de huisarts uit voorzorg een staal voor analyse naar het laboratorium van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Vandaag om 16.00u. informeerde het WIV het Interministerieel Commissariaat Influenza over de positieve uitslag van de analyse. De man, die zich sinds het bezoek aan zijn huisarts alleen thuis bevond, werd door de Gezondheidsinspecteur van de Vlaamse Gemeenschap en zijn huisarts ingelicht en overgebracht naar de gespecialiseerde afdeling van het Sint-Pieter Ziekenhuis te Brussel waar hij de nodige zorgen krijgt. De toestand van de patiënt is niet zorgwekkend.

De personen met wie de man nauw contact had, worden door de autoriteiten geïnformeerd en krijgen het advies om in de komende dagen hun gezondheidstoestand in het oog te houden.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel