Openbaar Ministerie



Grote hoeveelheid drugs aangetroffen bij drugsinval

13 mei 2009

Rond tien uur vanmorgen hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) drugsinvallen gedaan bij drie woningen aan de Kikkenstein en een woning in de Boris Pasternakstraat in Amsterdam Zuidoost. Daarbij is een grote hoeveelheid drugs en een contant geld aangetroffen.

In totaal werden er twaalf verdachten aangetroffen in de woningen. Verschillende verdachten probeerden weg te vluchten via balkons, vermoedelijk om aanhouding te voorkomen. Bij de vluchtpoging is één man overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Drie anderen zijn in het ziekenhuis opgenomen, waarvan twee zwaargewond. Een vierde verdachte werd onwel en braakte slikkersbollen uit. Ook hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

De invallen vond plaats in het kader van een rechercheonderzoek in een harddrugszaak. Hierbij was een officier van justitie aanwezig. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de omstandigheden van deze actie. Het forensisch onderzoek wordt daarbij uitgevoerd door specialisten van een politiekorps uit een andere regio.