Gemeente Venray



13 mei 2009

Jaarrekening Venray 2008 toont positief resultaat

Het college van B&W heeft de jaarrekening van 2008 vastgesteld. Dankzij een sober en betrouwbaar financieel beleid van college, gemeenteraad en ambtelijke organisatie is 2008 met een positief resultaat afgesloten.

De jaarrekening 2008 sluit met een positief resultaat van EUR 548.000. Wethouder van Financiën Patrick van der Broeck is zeer tevreden met het resultaat. "Dat betekent namelijk dat wij goed hebben begroot." Het positief resultaat zit met name in het iets hoger uitvallen van de algemene uitkering dan geraamd, terwijl de uitgaven voor onder andere sociaal cultureel werk, minimabeleid en pensioenen iets lager waren.

Prestaties 2008

Naast het financiële resultaat geeft de jaarrekening antwoord op de vraag `Is gedaan wat is afgesproken?' Dat antwoord is overwegend positief. De gemeente heeft in 2008 diverse aansprekende prestaties neergezet. Dat geldt op het gebied van projecten, zoals de start van de herinrichting van het centrum, de herinrichting van diverse wegen, De Gouden Leeuw. Maar dat geldt ook op het terrein van visie- en beleidsontwikkeling, zoals accommodatiebeleid, economische visie en het opstellen van wijk- en dorpsontwikkelingsplannen. Daarnaast zijn natuurlijk de voorbereidingen voor de grenscorrectie met een gedeelte van Meerlo-Wanssum in volle gang.

Economische ontwikkelingen

In de jaarrekening geeft het college voor de toekomst aan zeer alert te blijven op de economische ontwikkelingen. Eind 2008 zijn door de kredietcrisis immers wereldwijd de economische vooruitzichten in een snel tempo verslechterd. Ook op de financiële huishouding van gemeente Venray heeft dit op termijn invloed. De effecten worden zo goed mogelijk in beeld gebracht en waar mogelijk stuurt de gemeente bij om de negatieve gevolgen van de crisis zoveel mogelijk te beperken.

De gemeenteraad neemt tijdens de vergadering van 23 juni een besluit over de jaarrekening.