Ingezonden persbericht


Persbericht

Thijs Berman bezoekt AVEBE

Europees PvdA Lijsttrekker Thijs Berman gaat de lobby voor behoud van de werkgelegenheid in de aardappelmeel industrie in Noord-Nederland en in Europa steunen.

Woensdag 13 mei bracht Berman met een PvdA delegatie een bezoek aan AVEBE in Veendam. Hij sprak met de ondernemingsraad en directie.

Berman en de anderen waren onder de indruk van de innovaties die het bedrijf de laatste tijd heeft gerealiseerd. Echter ook bleek dat dit bedrijf uiterst beperkt contacten heeft in Brussel. Voor een bedrijf dat zo afhankelijk is van export en de ontwikkelingen op de Europese- en de wereldmarkt is dat zeer opmerkelijk. Berman wil ze graag helpen om de contacten te leggen en maakt daarover afspraken voor Na de verkiezingen van 4 juni, als het nieuwe parlement weer volop in bedrijf is.

Het is tijd dat we de kansen van Europa grijpen anders grijpen anderen die kansen aldus Berman.

Ook spraken we over de mogelijkheden om gebruik te maken van Europese en Nederlandse regelingen om op energie te besparen en reststoffen beter te benutten voor nieuwe materialen. Door hier voorop te komen vallen ook arbeidsplaatsen te behouden en zelfs nieuw banen te maken. Maar dan moet er wel stevig op worden ingezet. AVEBE gebruikt nu 1% van het Nederlandse energiegebruik en dat moeten en kan terug naar nul en uiteindelijk kan de aardappelsector - boeren en fabrieken samen - energie gaan opleveren.

Einde persbericht.


---



Ingezonden persbericht