Gemeente Venray



13 mei 2009

Venray steunt toeristisch recreatief platform

Burgemeester en Wethouders van Venray stellen EUR 50.000 beschikbaar voor het Toeristisch Recreatief Platform Venray i.o. Het platform kan met de bijdrage onder meer een professionele manager aanstellen.

Dat hebben B&W deze week besloten. Het Toeristisch Recreatief Platform bundelt op gemeentelijk niveau de krachten van ondernemers in de toeristische en recreatiesector op het gebied van promotie en product-verbetering en vernieuwing. Het Toeristisch Recreatief Platform Venray is één van de vijf lokale platforms die werken onder de paraplu van de Stichting Promotie Noord Limburg. Die organisatie is opgericht om de sector in de regio `smoel' te geven en de samenwerking en samenhang te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat Noord-Limburg in Nederland nauwelijks bekendheid geniet als vakantieregio en dat slechts 3% van de eigen inwoners de regio als een geschikt vakantiegebied ziet.

Concrete plannen voor komende jaren zijn onder meer het opzetten van een gastvrijheidsacademie en het verbeteren van de (digitale) toeristische informatievoorziening. Lokale platforms hebben een belangrijke rol bij het bereiken de doelstelling van de regionale promotiestichting. Ondernemers uit Meerlo-Wanssum en Venray hebben zich in het platform verenigd. Voorzitter is Jan Bartels van Tantje Jet uit Blitterswijck. Het platform wordt professioneel ondersteund door `kwartiermaker' Jaap van Riesen. Begin juli wil het Toeristisch Platform zijn plannen bespreken met alle toeristisch recreatieve ondernemers en andere belangstellenden in het werkgebied, de toekomstige gemeente Venray.

Met de startsubsidie onderstrepen B en W van Venray het belang van de lokale en regionale samenwerking. Ook de komende drie jaar wil de gemeente het platform met eenzelfde bedrag ondersteunen. De gemeente neemt eind juni een besluit over het voornemen.