Gemeente Venray



13 mei 2009

Inzet resterende budget voor stedelijke vernieuwing

In de wijken Centrum-West, Landweert en Brukske wordt een aantal plantsoenen en speellocaties opgeknapt. Dat kan dankzij het budget van het rijk in het kader van stedelijke vernieuwing. Een ander deel van dit budget wordt gebruikt voor de herinrichting van de omgeving van het Kennedyplein, zo hebben Burgemeester en Wethouders besloten.

De gemeente Venray krijgt van het rijk budget om in het kader van stedelijke vernieuwing enkele projecten uit te voeren. Een van de voorwaarden van dit zogeheten Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is dat dit wordt besteed aan fysieke projecten. Het `leggen van stenen' kost namelijk vaak veel geld. Dankzij deze bijdrage van het rijk kan de gemeente meer projecten realiseren.

Zo zijn in Venray uit deze ISV-2 gelden enkele woningen aan De Gouden Leeuw gebouwd. In de kerkdorpen wordt een aantal verkeersprojecten uitgevoerd, vooral rond de schoolomgeving. Ook levert ISV-2 een bijdrage aan de herinrichting van het Kennedyplein en omgeving. Verder is het budget besteed aan het uivoeren van bodem- en geluidssaneringen.

Burgemeester en Wethouders hebben nu het resterende budget voor dit jaar verdeeld. In de wijken Centrum-West, Landweert en Brukske wordt een aantal plantsoenen en speellocaties opgeknapt. Vooral kleine groenstroken worden aangepakt. Tevens wordt het budget, aanvullend op een eerdere bijdrage van ISV-2 gelden, ingezet voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom het Kennedyplein.