Gemeente Venray



13 mei 2009

Bouw sport- en evenementenhal officieel begonnen

De uitbreiding van sporthal De Wetteling met een nieuwe sport- en evenementenhal is officieel van start gegaan. Door symbolisch de plek aan te geven waar straks de laatste steen wordt ingemetseld, verrichtte wethouder Twan Jansen de aftrap. De wethouder werd bijgestaan door directeur Bart van Roy van Bouwmij Janssen. De Venrayse aannemer gaat de nieuwe sporthal bouwen.

Jansen en Van Roy plaatsten een frame waarin de laatste steen wordt geplaatst. `Het is immers niet zo belangrijk wanneer je begint, maar wanneer het werk klaar is', verklaarde de wethouder de symboliek achter de handeling. De laatste-steenlegging gebeurt volgens planning in december van dit jaar. Als alles volgens plan verloopt kunnen verenigingen uit de gemeente Venray de nieuwe hal rond Kerstmis in gebruik nemen. De officiële opening zal ergens in 2010 plaatsvinden.

Door de uitbreiding verdubbelt het oppervlak van de sporthal tot 2700 m2. Daarnaast krijgt De Wetteling er 450 m2 horecaruimte, ruim 1000 m2 gang, kleedlokalen en berging bij, plus een entree van 250 m2. In totaal neemt de bebouwde oppervlakte met 3000 m2 toe tot 5000 m2. Het project gaat inclusief de renovatie van de bestaande hal EUR 6,2 miljoen kosten. De nieuwe hal voldoet aan de eisen van sportkoepel NOC/NSF, hetgeen inhoudt dat er wedstrijden op eredivisieniveau gespeeld mogen worden.

De sport- en evenementenhal komt voort uit het initiatief voor een multifunctioneel centrum voor sport, jeugd en (muziek)verenigingen. Dat initiatief bleek eind 2007 niet haalbaar, waarna de gemeenteraad besloot tot de bouw van een derde sporthal, die ook voor evenementen geschikt is.