Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie maakt eind aan ontvoering Arnhemse vrouw
Publicatiedatum: 13-5-2009 23:11:39

ARNHEM - De politie heeft woensdagavond 13 mei in de Arnhemse wijk Klarendal een eind gemaakt aan een ontvoering. Het slachtoffer, een 32-jarige vrouw uit Arnhem werd daarbij bevrijd. Ze bleek ongedeerd. Een 41-jarige man uit Apeldoorn en een 42-jarige Arnhemmer werden daarbij aangehouden.

Dinsdagavond 12 mei meldde een 43-jarige Arnhemmer (de vriend van het slachtoffer) zich bij de politie nadat er een conflict was ontstaan tussen hem, de man uit Apeldoorn en de 32-jarige Arnhemse. Daarbij zou de 43-jarige man door de Apeldoorner zijn bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens zou de Apeldoorner zijn weggereden met het slachtoffer.

Drugsscene
Bij het daaropvolgende onderzoek trof de politie in de loop van woensdagavond de vrouw aan in een woning in de wijk Klarendal. Daar bleek ook de Apeldoorner binnen te zitten. Hij en de eigenaar van de woning (de 42-jarige Arnhemmer) werden aangehouden. In de woning werd ook een vuurwapen en een partij harddrugs aangetroffen. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat ze tegen haar wil werd vastgehouden in de woning. Alle betrokkenen bleken bekenden van elkaar. De aanleiding tot de ontvoering moet volgens de politie gezocht worden in conflicten in de drugsscene en de relatiesfeer. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. (09-065661)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 tot uiterlijk 23.55 uur!

---