Actie Iglo in regionale dagbladen succesvol


AMSTELVEEN, 20090513 -- Onlangs vond de Captain Iglo look-a-like verkiezing plaats waarbij Joop Klompien uit Assen werd verkozen tot de beste Capitain Iglo look-a-like. Iglo Organiseerde deze wedstrijd om de 50ste verjaardag van de populaire kapitein te vieren en plaatste daarom in week 17 twee advertenties exclusief in de regionale dagbladen van NRp Dagbladen. Ruim 200 kinderen gaven gehoor aan de oproep hun look-a-like opa op te geven. Uiteindelijk werden hiervan 50 Opa's geselecteerd om deel te nemen aan de verkiezing op 6 mei.

Iglo wist hiermee de aandacht op zich te vestigen. Verschillende media (zoals RTV-Noord, Omroep Brabant, De Telegraaf, Het Parool, AD, Dagblad van het Noorden, Noordhollands Dagblad en Radio 3FM) berichtten over deze ludieke actie waarbij zowel de opa's als de kleinkinderen aan boord van een echte driemaster streden om de titel. Naast het feit dat de actie origineel was en bovendien goed was opgezet, heeft Iglo met haar timing en media-inzet veel aandacht en aanmeldingen weten te genereren.

In de week van 20 april plaatste Iglo twee full colour advertenties op de voorpagina's van de 20 regionale dagbladen van de NRp. Hierin stond, naast een oproep aan kinderen om hun opa op te geven, een verwijzing naar de website. Dit bleek effectief, want de traffic naar de website nam sterk toe. Iglo zag duidelijk twee pieken in de bezoekers op www.captainiglo.nl na de twee communicatiemomenten in de regionale dagbladen. De site is pas recent gelanceerd, maar er was een uplift van 80% tijdens de actieperiode. Dit geeft aan dat verwijzingen vanuit traditionele media, zoals dagbladen, naar websites heel goed werken.


Over NRp Dagbladen
NRp Dagbladen is de marketing- en verkooporganisatie voor landelijke adverteerders en hun mediabureaus. De NRp vertegenwoordigt zes uitgeefconcerns voor regionale dagbladen, namelijk Koninklijke Wegener, NDC Mediagroep, HDC Media, Media Groep Limburg, Het Parool en Koninklijke BDU Uitgevers. Dagelijks bereiken zij ruim 4,6 miljoen lezers, met onder andere de Stentor, het Noordhollands Dagblad, de Leeuwarder Courant, Dagblad de Limburger, Het Parool en de Barneveldse Krant. www.nrp.nl





Ingezonden persbericht