Gratis e-facturen sturen naar groene bedrijven


Behoorlijke kostenbesparing voor ontvangers én goed voor het milieu

AMSTERDAM, 20090513 -- Bedrijven die direct willen overstappen op het ontvangen van echte e-facturen (dus: ook digitaal verwerkbaar) komen op de groene lijst van Register. Hun leveranciers kunnen zich kosteloos aanmelden voor Register en het bedrijf betaalt een geringe vergoeding per e-factuur.

De verwerking van papieren facturen kost tijd en geld. Bedrijven ontvangen liever e-facturen. E-facturen kunnen snel en foutloos verwerkt worden. En een e-factuur is beter voor het milieu dan een papieren factuur.

Bedrijven op de groene lijst van Register kunnen hun leveranciers vragen om hun papieren facturen te vervangen door e-facturen. Leveranciers (alle, of om te beginnen de leveranciers waarvan men veel facturen ontvangt) worden uitgenodigd zich kosteloos aan te melden bij Register. Zij krijgen een speciaal account waarmee zij aan groene bedrijven gratis e-facturen kunnen sturen.

Register biedt bedrijven een generieke oplossing voor e-factureren. Elke ingeschrevene in het handelsregister kan - ongeacht de software die hij gebruikt - gebruik maken van Register om e-facturen te sturen naar elke andere ingeschrevene in het handelsregister.

De grootste besparing bij e-facturen wordt gerealiseerd door de ontvangende partij. Volledig digitaal verwerken van inkomende facturen levert een besparing van 10 euro per factuur op. Bedrijven kunnen nu zonder investering overstappen op het ontvangen van e-facturen. Door de kosten per e-factuur voor hun rekening te nemen komen zij op de groene lijst en kunnen hun leveranciers kosteloos e-facturen sturen.

Register.nl