Gemeente Coevorden

Informatiebijeenkomst over kaveluitgifte en duurzaamheidmaatregel Ossehaar Coevorden

De gemeente Coevorden houdt op woensdag 13 mei van 16.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst over de kaveluitgifte van de wijk Ossehaar in Coevorden. Tijdens deze bijeenkomst in scholengemeenschap De Nieuwe Veste, Van Heeckerenlaan 2 in Coevorden, staat de Stimuleringsregeling Duurzaam Bouwen Ossehaar De Velden centraal. De gemeente wil de nieuwe bewoners van Ossehaar verleiden om duurzaam te bouwen door subsidie te verlenen aan bouwers van een energiezuinige woning. Alle informatie hierover is tijdens de inloopbijeenkomst beschikbaar. De brochure is vanaf 6 mei 2009 beschikbaar bij de afdeling Publieksservice, team Bouw en Milieu, Hoofdstraat 2 in Dalen. De brochure is ook in te zien op de website www.ossehaar.nl.

Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 27 mei 12.00 uur is de inschrijving voor de uitgifte van bouwkavels van fase B `De Velden' in de woonwijk Ossehaar. De kavelprijs is vastgesteld op 160 euro exclusief 19 % BTW per vierkante meter. Iedereen kan zich inschrijven voor een kavel in dit bestemmingsplan. In deze fase worden 35 kavels uitgegeven.

Duurzaamheidmaatregel

Wie een huis bouwt met een EPC-waarde (energieprestatiecoëfficiënt) lager dan 0,60 ontvangt 5.000 euro voor een niet-vrijstaande woning en 6.000 voor een vrijstaande woning. Kiest de bouwer voor een woning met een EPC-waarde die beneden 0,50 ligt, dan bedraagt de subsidie 7.500 en 8.500 euro voor respectievelijk een niet-vrijstaande en een vrijstaande woning. Deze regeling geldt alleen voor de kavels in fase B `De Velden' in Ossehaar.

Inloopbijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in de bouwkavels in Ossehaar kan tussen 16.00 en 20.30 uur binnenlopen. Naast een centrale presentatie over de kavels en de duurzaamheidmaatregel, zijn er verschillende informatiestands waar bezoekers hun vragen kunnen stellen. Verschillende instellingen die zich bezig houden met duurzaam bouwen zijn aanwezig met een stand, zoals Invent, het bureau dat de bouwers in Ossehaar begeleidt en Seinen, het bedrijf dat twee voorbeeldwoningen op Ossehaar bouwt die energieneutraal zijn.