Technische Universiteit Delft

Bouwkunde een jaar na de brand

Op woensdag 13 mei, precies een jaar na de brand waarbij haar faculteitsgebouw verloren ging, houdt de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft een symposium over haar nieuwe huisvesting. Het motto van die dag is: 'BK City: the making of the future'.

In de ochtend zal decaan Wytze Patijn het ontwerpproces toelichten dat in de weken na de brand tot het huidige -tijdelijke- onderkomen geleid heeft. In de ochtend zullen verschillende ontwerpers, waaronder Winy Maas, Mick Eekhout, Herman Kossman, Job Roos en Diederik Fokkema het bijzondere renovatieproject toelichten. Dat transformeerde het voormalig Hoofdgebouw van de TU in een bruisend Faculteitsgebouw. Op 1 september 2008 konden de nieuwe eerstejaars al in het gebouw aan hun studie beginnen.

Kleurrijk

Hans Wamelink, hoogleraar bouwmanagement, zal samen met een aantal direct betrokkenen de unieke en snelle transformatie in beeld brengen en terugblikken op een werkelijk integrale samenwerking tussen de betrokken partijen. Het gebouw is op een bijzonder kleurrijke manier ingericht, wat een zeer dynamische uitstraling geeft. Er zijn twee grote serres aangebouwd met studielandschappen en maquettewerkplaatsen. Diverse interieurontwerpers hebben er aan meegewerkt.

Denktank
In de middag zal het symposium zich richten op de toekomstige nieuwe huisvesting van de Faculteit Bouwkunde. De vraag staat centraal waar en volgens welk concept een nieuw faculteitsgebouw gerealiseerd zal moeten worden. Kees Kaan, jurylid en hoogleraar architectuur, zal de zeer gevarieerde resultaten van de internationale prijsvraag toelichten. Hans de Jonge, lid van de TU-denktank en hoogleraar Vastgoedmanagement, zal de uitkomsten van de denktank voor het voetlicht brengen. De organisatoren hopen op een levendige discussie, gezien de uiteenlopende opvattingen die er over zowel de opzet als over de locatie van de nieuwe Faculteit Bouwkunde bestaan.



Technische Universiteit Delft