Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

R&M vernieuwt LC Duplex glasvezelconnectorsysteem
Geschikt voor Fiber-to-the-Home dankzij automatische laserafscherming en beveiligingsvoorzieningen.

Nieuwegein, mei 2009 - Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, introduceert een volledig vernieuwde versie van het LC Duplex glasvezelconnectorsysteem. Dat is als eerste ter wereld voorzien van een geïntegreerde laser-shutter en een connectorslot. Dankzij deze veiligheidsvoorzieningen kan LC Duplex betrouwbaar worden toegepast in kantoorgebouwen en woningcomplexen.

De laser-shutter is een wereldprimeur en zorgt voor een effectieve bescherming tegen laserstralen. Dat is nodig, want het onzichtbare laserlicht kan onze ogen onherstelbaar beschadigen. Zodra de connector wordt losgenomen, sluit een veer het uiteinde van de glasvezel in de adapter af, zodat geen laserlicht kan ontsnappen. De kans op enig gevaar voor de ogen van de gebruiker wordt zo tot vrijwel nul gereduceerd. De LC Duplex adapter kan daardoor risicovrij worden toegepast in omgevingen met niet-technische, onervaren gebruikers, zoals Fiber-to-the-Desktop (FTTD) en Fiber-to-the-Home (FTTH) toepassingen.

De LC Duplex adapter heeft een transparant stofkapje, waardoor visuele controle van de verbinding altijd mogelijk is.

Voor het eerst in de geschiedenis kan de nieuwe generatie LC Duplex adapters en connectoren worden voorzien van het drietraps veiligheidssysteem van R&M. Dat geeft een beter overzicht van patchpanelen en voorkomt vergissingen, fouten en sabotage. Het veiligheidssysteem omvat kleurcodering met kunststof frames, mechanische codering met clips en beveiliging tegen het ongeautoriseerd losnemen van connectoren. De laatstgenoemde beveiligingsoptie bestaat uit een slotje in de mechanische coderingsclip dat alleen met een speciaal sleuteltje kan worden geopend.

Het huis van de adapter is uit één stuk gefabriceerd, en is daardoor veel steviger dan een adapter met aparte, gegoten plastic onderdelen. Het nieuwe LC Duplex systeem is compatibel met alle R&M-platforms en is geschikt voor Grade C, D en M glasvezels, voor singlemode glasvezels en voor multimode glasvezels. Meer informatie is te vinden op http://www.rdm.com

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) is een Zwitserse ontwikkelaar en producent van bekabelinginfrastructuren. Het bedrijf is in 140 landen actief en levert daar complete bekabelingsystemen voor kantoren, woningen, telecombedrijven en industriële toepassingen, die door erkende installateurs worden gemonteerd en gecertificeerd. Met een omzet van SFr 247 miljoen in 2008 en wereldwijd meer dan 650 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Meer informatie is te vinden op: http://www.rdm.com of http://www.rdm.com/bnl

Voor meer informatie
Reichle & De-Massari
Gert-Jan Roozeboom, Sales Consultant Engineer
Telefoon 06 13 44 4794
e-mail: nld@rdm.com