Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Onrust in justitieel pedagogisch centrum        |

In een justitieel pedagogisch centrum in Zutphen is maandagavond rond 20:00 uur onrust ontstaan toen vijf jongeren die in de instelling verblijven, op het dak van het gebouw klommen en stenen naar de gealarmeerde politie gooiden.


De jongeren waren het niet eens met de beslissing dat zij een radio moesten inleveren bij de leiding. Zij klommen op het dak en zagen kans om via een ladder die achtergelaten was na werkzaamheden, naar het dak van de tweede verdieping te komen. Vanaf hier begonnen zij de ter plaatse gekomen politiemensen met kiezelstenen te bekogelen. Niemand raakte hierdoor gewond, wel ontstond er schade aan meerdere voertuigen. Vanuit de instelling ging men met de jongeren in gesprek. De eerste jongen kwam om 22:30 uur van het dak, de laatste jongen om 23:30 uur. De vijf jongeren zijn aangehouden door de politie en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Lochem - Mannen dringen woning binnen                     |

Een ouder echtpaar dat aan de Heggerank in Lochem woont, is op dinsdag 12 mei rond 12.50 uur het slachtoffer geworden van idiefstal. Twee mannen deden zich voor als medewerkers van een waterbedrijf en wilden de waterleiding controleren. Toen ze weg waren bleek dat ze een tas hadden weggenomen.


Één van de mannen had rond 10.30 uur aangebeld. Hij gaf aan de goot te komen schoonmaken. De eigenaresse van de woning vertrouwde het niet en heeft de man niet binnen gelaten. Om 12.30 stond er een andere man aan de deur die zich legitimeerde met een visitekaartje waarop de naam van het waterbedrijf stond. Hij liep door naar binnen om de waterleiding te controleren en vertelde dat er kans was op explosiegevaar en dat men de woning moest verlaten. Daarop kwam de andere man ook binnen en vertelde de vrouw belangrijke spullen te verzamelen om mee te nemen. Ook de mannen keken rond in de woning, waarna ze weg zijn gegaan. De vrouw miste hierna haar tas. De politie is een onderzoek begonnen naar de mannen en heeft een sms-alert bericht verstuurd. Mensen met tips wordt verzocht met de politie via 0900 - 8844 te bellen.

|     |Epse - Inbraak in schuur                                  |

Op maandag 11 mei is tussen 17.00 en 19.50 uur ingebroken bij een schuur achter een woning aan de Kletterstraat in Epse. Er zijn twee oude vuurwapens en een aantal flessen sterke drank weggenomen.


Door het forceren van het slot konden de dieven toegang krijgen tot de schuur. Een getuige heeft de twee blanke mannen gezien die op oude fietsen reden. De eerste man is tussen de 35 en 40 jaar oud, rond de 1.85 m lang met een kaalgeschoren hoofd. Hij droeg een camel kleurige jas en een nette, blauwe spijkerbroek. De tweede man is iets jonger dan de eerste en heeft een onverzorgd uiterlijk. Hij heeft donker, schouderlang haar en had een donkergroene jas met een zwarte broek aan. De vuurwapens zijn niet meer bruikbaar en één daarvan is inmiddels terug gevonden. De politie doet onderzoek naar de inbraak en is op zoek naar getuigen of mensen die de mannen kennen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Wilp (Gld) - Boete voor verbranden afval                  |

Een 77-jarige man uit Wilp (Gld) heeft op dinsdag 12 mei omstreeks 17.00 uur een boete gekregen voor het verbranden van afval. Dit deed hij in de buurt van zijn woning in het buitengebied.


Tijdens hun surveillance zagen een agenten in het buitengebied een enorme rookpluim. Zij gingen op zoek naar de herkomst en troffen bij een woning in het buitengebied de veroorzaker aan. Er was een behoorlijke brandstapel gemaakt van onder andere geverfd hout, sloopafval en meubilair. Omdat de bewoner geen vergunning had voor het verbranden van afval kreeg hij hiervoor een boete van 300 euro.

|     |Zutphen - Gaslek bij gemeentearchief ?                    |

Een verontrustend telefoontje over een mogelijk gaslek bij het gemeentearchief aan de Spiegelstraat in Zutphen, zorgde woensdag 13 mei voor de inzet van brandweer en politie. Het personeel verliet veiligheidshalve het pand. De oorzaak was snel opgespoord, waarna men weer aan het werk kon.


Bij het gemeentearchief aan de Spiegelstraat werd rond 09.40 uur een benzinelucht geconstateerd. Daarom is men het gebouw gaan ontruimen. Na een snel uitgevoerd onderzoek bleek het niet te gaan om een gaslek, maar om een lekkende motor van een motorfiets die in de berging aan de Heukestraat stond. De ontruiming is gestopt en de gelekte benzine opgeruimd. De eigenaar wordt op dit gebeuren aangesproken.

|     |Harfsen - Auto tegen boom                                 |

Op woensdagochtend 13 mei is een 21-jarige bestuurster uit Harfsen in haar woonplaats betrokken geraakt bij een ongeval. Dit gebeurde omstreeks 07.15 uur op de Lochemseweg in haar woonplaats.


Ze reed over de Lochemseweg in de richting van Epse. Uit een eerste onderzoek bleek dat zij afgeleid was door haar navigatiesysteem, waardoor ze in de rechter berm kwam.
Ze probeerde dit te corrigeren maar raakte de controle over het voertuig kwijt. Ze kwam op de linker weghelft terecht en botste daar tegen een boom. Vervolgens kaatste ze terug op de linker weghelft, waar ze tot stilstand kwam. Twee getuigen hebben eerste hulp verricht en de vrouw werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De auto is zwaar beschadigd geraakt en door en takelbedrijf weggesleept.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --