Ingezonden persbericht

Sterstraatvoetballer en Nederlands zaalvoetbalinternational Soufiane Touzani geëerd op kunstwerk

Het Polderplein in Rotterdam-Zuid is de bakermat van Touzani. Als 9-jarige was hij hier elke dag. Vele voetbalschoenen versleet hij op het plein. Nu komt hij samen met andere buurtbewoners als eerbetoon op het kunstwerk: "Een pot met goud op Zuid".

Het kunstwerk is ontworpen door Arno Coenen. Geïnspireerd door de omgeving ontwierp Arno een kunstwerk voor het plein, dat een duidelijke positieve boodschap meedraagt. Niets voor niets is de titel van het werk "Een pot met goud op Zuid", naar één van de lichtbakken op de nabijgelegen Beijerlandselaan.
Het kunstwerk is een combinatie van speciale prints op keramische tegels, waarmee een fotokwaliteit wordt bereikt en mozaïeksteentjes. Het mozaïek is gelegd door de buurtbewoners van het Polderplein, met hulp van de leerlingen van OSG Nieuw-Zuid.
Het resultaat is een spannend kunstwerk, vol symboliek en eerbetoon. Het kunstwerk heeft een afmeting van 1,50 meter hoog en 22 meter breed.

Aanstaande woensdag 13 mei om 14:00 wordt het mozaïek kunstwerk door niemand minder dan Touzani zelf geopend. Hij zal daar ook zijn Soccershowdown act opvoeren voor alle aanwezigen.

()



Ingezonden persbericht