Novay

Werkconferentie 'Interoperabiliteit - Goed geregeld'

2009-03-18
Het Telematica Instituut, TNO en ECP-EPN nodigen u graag uit voor de werkconferentie `Interoperabiliteit - Goed geregeld', op 14 mei van half elf 's morgens tot vier uur 's middags in de hoofdvestiging van TNO in Delft.

Of u nu gegevens uit externe databases betrekt, elektronisch facturen uitwisselt, dossiers aanlegt samen met andere organisaties of nog een andere vorm van elektronisch verkeer gebruikt, informatie kunnen uitwisselen met andere organisaties is steeds vaker van belang voor de kwaliteit, de doeltreffendheid, de efficiëntie én de vernieuwing van uw zakelijk handelen.

Toch zijn er maar weinig organisaties die interoperabel zijn, met andere woorden, die in staat zijn de uitwisseling van informatie snel en goed te regelen en uit te voeren. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat de informatie-uitwisseling als een technische kwestie wordt belegd bij de IT-organisatie, terwijl het eigenlijk om bedrijfsvoering gaat of dat de kwestie tussen wal en schip valt omdat informatie- uitwisseling een keten of netwerk-aangelegenheid is en dus gezamenlijk moet worden gerealiseerd.

Tijdens de werkconferentie "Interoperabiliteit Goed Geregeld" dagen negen probleem-hebbers uit het bedrijfsleven en overheid u uit bij het oplossen van hun concrete interoperabiliteitsproblemen. Hoe creëer ik semantische interoperabiliteit in mijn keten? Hoe ga ik om met tegenstrijdige belangen? Hoe verreken ik onderlinge elektronische diensten? Wanneer en hoe spits ik een brede standaard toe voor een specifiek domein? En, hoe kies ik een goede adoptiestrategie voor de standaard?

Gaat u de uitdaging aan? Meld u dan nu aan door een email te sturen naar info@ecp.nl.
U ontvangt een week van te voren een bevestiging.