Politie Groningen

Donderdag 14 mei 2009

Provincie Groningen, 14-05-2009

Hoogezand: jongentje gewond door plotselinge oversteek

Een 5-jarige jongen uit Hoogezand is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het jongentje liep in de Van Heemskerckstraat plotseling tussen twee autos de weg op. Een 21-jarige automobilist uit Sappemeer kon niet meer op tijd remmen en schampte het kereltje. Ambulancepersoneel heeft hem bekeken. Zijn verwondingen leken mee te vallen. Uit handen van de aanwezige politieagenten kreeg het slachtoffertje een beertje voor de schrik. De politie maakt een rapportage.

Winschoten: automobilist onder invloed

Een 58-jarige automobilist uit Veendam is woensdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen hem met hoge snelheid door de bebouwde kom in Winschoten rijden en wilden hem op zijn gedrag aanspreken. In de Vossenkamp stopte de Veendammer. Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. In zijn bloed zat 1,1 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: fietsster ernstig gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de HJ Kniggestraat in Stadskanaal is woensdagmiddag een 15-jarige fietsster uit Mussel ernstig gewond geraakt. Het meisje stak achter een geparkeerd busje de rijbaan over en zag daarbij een 80-jarige automobiliste uit Stadskanaal over het hoofd. Deze automobiliste zag het meisje plotseling voor haar opduiken en kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd door de aanrijding van haar fiets geslingerd en kwam met haar hoofd op het wegdek. Ze is vanwege haar verwondingen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft onderzoek gedaan.