Politie Hollands Midden

Gouda Politie accepteert gedrag van stenengooiers niet

Politie Hollands Midden betreurt het beeld dat naar buiten is gebracht dat jongeren die stenen naar een politieauto gooien, onder het mom van baldadigheid, wegkomen met een bekeuring van 90 euro. De politie accepteert dit gedrag op geen enkele wijze en is onmiddellijk begonnen met een opsporingsonderzoek in het kader van openlijke geweldpleging.

Dinsdag 12 mei gedroegen jongeren zich onbehoorlijk richting agenten na de aanhouding van twee verdachten van een woninginbraak. Vanuit een groep jongeren werden stenen naar een politieauto gegooid. Deze hebben de auto en de agenten niet geraakt. De daders die de stenen gooiden, zijn, in tegenstelling tot wat eerder verklaard is, nog niet achterhaald. Onmiddellijk na dit voorval heeft de politie de beelden van cameratoezicht van gemeente Gouda opgevraagd om de daders te kunnen identificeren. Het opsporingsonderzoek is hiermee in volle gang.

Verslaggever aangehouden

De politie heeft donderdagmorgen 14 mei een reporter van Radio Veronica aangehouden. De verslaggever is naar Gouda gegaan om te onderzoeken of hij ook alleen een bekeuring zou krijgen voor vernieling. In zijn live radioverslag werd de suggestie gewekt alsof hij over een hek bij een politiebureau klom en vervolgens een ruit van een politieauto ingooide. In werkelijkheid had hij uit een container een portier van een sloopauto gehaald en vernield. De verslaggever rende hierna weg en wekte in de uitzending de indruk dat agenten gelaten toekeken. Agenten hebben hem echter direct achtervolgd en aangehouden op verdenking van vernieling en opruiing. Van de vernieling van het portier is door de eigenaar aangifte gedaan. Op dit moment wordt de verslaggever nog verhoord. Justitie en politie onderzoeken in hoeverre de kosten van de politie-inzet verhaald kunnen worden.

---- einde bericht ---