VNO-NCW verbaasd over reactie Kamerfracties CDA en PvdA

14/05/2009 13:59

VNO-NCW

VNO-NCW verbaasd over reactie Kamerfracties CDA en PvdA

Den Haag, 14 mei 2009 De ondernemingsorganisatie VNO-NCW is verbaasd over de eerste reactie van de Kamerfracties van CDA en PvdA op de brief van VNO-NCW aan premier Balkenende. De fracties stellen dat VNO-NCW te laat komt met haar standpunt over de verkoop van energiebedrijven aan buitenlandse ondernemingen en zich bovendien aan het verkeerde adres meldt.

VNO-NCW heeft vandaag in een brief aan de premier en aan minister Van der Hoeven gepleit voor een moratorium van drie maanden en de aandeelhouders - lagere overheden - niet nu te laten beslissen.

VNO-NCW wijst er op dat zij haar standpunt over de verkoop van energiebedrijven al jaren uitdraagt en dat dit altijd hetzelfde standpunt is geweest.

Dat VNO-NCW zich richt tot de nationale politiek en niet tot de provinciale en lokale overheden, is een logisch uitvloeisel van de argumentatie van VNO-NCW: de energievoorziening is van nationaal belang. Wanneer het gaat om vraagstukken van betaalbaarheid en leveringszekerheid, horen de politieke partijen op het nationale niveau zich daarover uit te spreken.

Voor de volledige brief zie www.vno-ncw.nl