Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 14-05-2009

Politie houdt verkeers- en alcoholcontroles

Moerdijk: De politie team Mark & Dintel heeft woensdag verkeers- en alcoholcontroles gehouden op een aantal locaties. Op de Zuiddijk in Langeweg werden tussen 15.45 en 17.30 uur 40 auto's gecontroleerd, waarvan er 12 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Tegelijkertijd werd ook op de Achterdijk in Zevenbergschen Hoek op snelheid gecontroleerd. Hier werden 81 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 12 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Op de Steenweg in Moerdijk werd tegelijkertijd een algehele
verkeerscontrole gehouden. Er werden 40 personenauto's en drie bromfietsen gecontroleerd, waarbij vijf bekeuringen werden uitgedeeld: 3x voor verlopen apk, 1x voor een onverzekerde bromfiets en 1x voor een onleesbare kentekenplaat. In de avonduren werd op een aantal plaatsen in Zevenbergen gecontroleerd. Dat gebeurde tussen 19.00 en 22.00 uur op de Stationslaan, de Westrand en de De Langeweg. In totaal werden hier ruim 200 auto's gecontroleerd, waarbij 150 blaastesten werden afgenomen. Eén automobilist had teveel gedronken en kreeg een verbaal. Daarnaast werden 23 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor het niet-dragen van de gordel (14x), mobiel bellen (1x) en verlopen apk (1x).

Politie arresteert man na inrijden op agent

Bergen op Zoom: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.15 uur een man van 18 jaar uit Tholen aangehouden op de Schoolstraat. Agenten zagen de man op de Potterstraat op een brommer rijden die veel lawaai maakte. Toen één van de politiemensen hem een stopteken gaf, reed de man op de agent in. Hij raakte de fiets van de agent, die zeker vijftien meter werd meegenomen. De politieman zelf kon ternauwernood opzij springen. De verdachte viel door de botsing van zijn brommer en ging er te voet vandoor. Na een korte achtervolging konden agenten hem aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie pakt verdachten in hennepdrogerij op

Bergen op Zoom: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur in een woning in Bergen op Zoom vier personen aangehouden. Het gaat om twee mannen (38 en 43 jaar) en twee vrouwen (37 en 39 jaar) met de
Bulgaarse nationaliteit. Bij een controle in de woning vond de politie een hennepdrogerij met ongeveer 1300 gram gedroogde hennep. Het viertal werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Ze zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Politie onderzoekt autobrand

Bergen op Zoom: Op het Talmaplein is donderdagochtend rond 1.30 uur een auto uitgebrand. De wagen stond met de voorkant tegen de zijkant van een winkel aan het plein. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie onderzoekt de brand.

Laatst gewijzigd 14-05-2009 12:51 | © Regio Midden en West Brabant |