TROS

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 26-03-2009

Televisie

EÉNVANDAAG
Uitzending donderdag 14 mei
Nederland 1 - 18.20 uur

ANWB EN ÉÉNVANDAAG ONDERZOEKEN PARKEERDRUK

Ergert u zich aan fout geparkeerde auto's? Kunt u uw auto kwijt in uw eigen buurt? Wie heeft niet ooit een conflict gehad om een parkeerplaats? Actualiteitenrubriek EénVandaag en de ANWB doen samen online onderzoek naar de parkeerdruk in Nederlandse gemeenten. Wie hebben er last van, in wat voor wijken bestaan de parkeerproblemen vooral en wat zijn de gevolgen voor de leefbaarheid? Het onderzoek loopt van 23 maart tot medio mei 2009.

Volgens de ANWB zijn parkeerproblemen in woonwijken al jaren een van de grootste ergernissen van de bewoners. Er ontstaan onveilige situaties. Irritatie leidt tot conflicten tussen buurtbewoners. Door schaarsheid aan parkeerplaatsen verhuist het probleem vaak van de ene naar de andere buurt. Elke gemeente kent haar eigen aanpak. Hoe beoordelen inwoners dit parkeerbeleid en hebben zij zelf (betere) oplossingen?

Veel wijken zijn gebouwd in een tijd dat autobezit niet gebruikelijk- of minder intensief was. Problemen die er nu al zijn, zullen in de toekomst groter worden omdat het autobezit per huishouden nog steeds groeit en ouderen langer mobiel blijven.

Meedoen?
Heeft u zelf parkeerproblemen of heeft u last van onveilige situaties bij u in de wijk? Staan er voortdurend auto's dubbel geparkeerd? Vindt u dat uw buurt daardoor aan het verloederen is? Bent u betrokken geraakt bij een conflict over een parkeerplaats? Heeft u een idee dat kan bijdragen aan een oplossing? U kunt meedoen aan het onderzoek via www.eenvandaag.nl/parkeren

Foto's
Iedereen kan foto's insturen, die de parkeerdruk bij u in de gemeente illustreren. Aan de hand van een kaart van Nederland worden die foto's op de website van EénVandaag gepubliceerd. Ga ook daarvoor naar www.eenvandaag.nl/parkeren

Uitzending EénVandaag
Aan de uitslag van het onderzoek wordt aandacht besteed in de uitzending van EénVandaag op donderdag 14 mei.