Ingezonden persbericht


Aandeelhoudersvergadering Grontmij stemt in met alle voorgestelde besluiten

Tijdens de vandaag gehouden jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van Grontmij N.V. werden alle voorgestelde besluiten aangenomen.

De jaarrekening 2008 is vastgesteld en de vergadering verleende decharge aan de leden van de Raad van Bestuur en van de Raad van Commissarissen. Het dividend over het boekjaar 2008 is vastgesteld op 1,15 per aandeel van 0,25 nominaal. De cum datum is vrijdag 15 mei 2009, de ex datum is maandag 18 mei 2009. De registratie datum is woensdag 20 mei 2009. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf woensdag 3 juni 2009.

De heer F.L.V. Meysman, de heer S.E. Eisma en de heer H.J. Zegering Hadders zijn herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. De heer D.M. Zuydam is met ingang van 14 mei 2009 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar.

De periode waarin de Raad van Bestuur is aangewezen om te besluiten tot uitgifte van gewone en preferente aandelen en tot het beperken of uitsluiten van het voorkeursrecht is met achttien maanden verlengd. Voorts is de Raad van Bestuur gedurende een periode van 18 maanden gemachtigd tot inkoop van aandelen of certificaten daarvan.

Aan KPMG Accountants te Rotterdam is opdracht verleend tot onderzoek van de jaarrekening over het boekjaar 2009.

Het verslag van de vergadering zal uiterlijk op 14 augustus 2009 op de website van Grontmij worden gepubliceerd (www.grontmij.com).