MKB stelt investeringen in IT uit door kredietcrisis


ZEIST, 20090514 -- Door de kredietcrises stelt 24% van de MKB'ers investeringen in IT uit. Middelgrote bedrijven snijden in hun IT budget, terwijl in de kleinzakelijke markt investering in IT worden uitgesteld voor onbepaalde tijd. Dit blijkt uit een onderzoek onder 250 MKB bedrijven, uitgevoerd in opdracht van Computer Troubleshooters.

De resultaten van het onderzoek zijn in lijn met de dagelijkse praktijk bij Computer Troubleshooters die als PC/Netwerk beheerder in het MKB actief is.

De verschillen per sector zijn groot. Met name groothandels, bedrijven in de transport en logistieke sector en bouwgerelateerde bedrijven bezuinigen het hardst op de IT. Bij dienstverleners in onder meer de milieu, landschap- en energiesector heeft de kredietcrisis geen invloed op de geplande investeringen in IT in 2009.

Opvallend is verder dat slechts een kwart van de MKB bedrijven aangeeft te overwegen om te gaan werken met Opensource software, als Openoffice applicaties. 73% ziet dit deze "gratis" software niet als een mogelijkheid om te bezuinigen op hun IT uitgaven.

Voor meer informatie:
Computer Troubleshooters