Ingezonden persbericht


Crisis wordt bezworen op vakbeurs Electronics & Automation 2009 Complete elektronicaketen uit de Benelux aanwezig

Negatieve berichten over de economie beheersen de kranten. In de elektronica zijn positieve krachten bezig de crisis te bezweren. Een voorbeeld is de samenwerking van vijftig bedrijven bij het ontwikkelen, produceren, distribueren en testen van een gadget op de vakbeurs Electronics & Automation 2009. Een toonbeeld van innovatieve kracht van de volledige keten uit de Benelux, die van 27 tot en met 29 mei exposeert in de Jaarbeurs Utrecht.

In tijden van recessie zoekt iedere organisatie naar nieuwe mogelijkheden in markten, verbetering van de bedrijfsprocessen en besparingen in de kosten. Deze doelen kunnen met elektronica en innovaties bereikt worden, afhankelijk van de markt en het bedrijf. Het recept voor de recessie ligt dus mogelijk in een bezoek aan Electronics & Automation 2009, waar alle innovaties en mogelijkheden van elektronica zijn terug te vinden.

De honderddertig exposerende bedrijven produceren en ontwikkelen elektronica, distribueren productie equipement en test & measurement apparatuur en distribueren en fabriceren elektronica componenten. Zij maken gebruik van overzichtelijke standaard stands, wat een bezoek aan de beurs erg efficiënt maakt.

Productieproces live mee te maken
Niet alleen zijn de stands van de exposanten te bezoeken; er valt ook het nodige te beleven tijdens de beurs. Bijvoorbeeld de productielijn waarop live elektronica geproduceerd wordt. Het is een toonbeeld van kracht dat door de samenwerking van vijftig exposanten tweeduizend Wireless Sensor Temperatuurmeters gemaakt worden. De bezoeker haalt bij diverse stands onderdelen op die uiteindelijk in elkaar worden gezet tot het totaalproduct. De tweeduizend beschikbare temperatuurmeters zijn inmiddels vergeven, maar dat maakt het niet minder leuk het productieproces mee te maken.

In de congreszalen rond de beursvloer worden zes waardevolle seminars gegeven die inspelen op actuele thema's. Op 27 mei starten de seminars 'Do's and Don'ts bij het uitbesteden van elektronicaproductie' en 'Sensoren', 28 mei 'Tomorrow's Electronics' en 'E-novatie, kansen van duurzame energie in de gebouwde omgeving' en 29 mei 'High Tech Heels, from design to manufacturing' en 'FttX: glasvezel heeft de toekomst, maar wie zit er op al die diensten te wachten?'.

Meer informatie is te vinden op www.eabeurs.nl. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de bezoekersregistratielink op www.eabeurs.nl. Wie vooraf aangeeft te willen komen, kan de beurs gratis bezoeken.