Ingezonden persbericht


Persbericht

Van: Kunst en Antiek Initiatieven, Haarlem
Onderwerp: De Art Nouveau & Art Deco Dagen - Voorjaarseditie Datum: 14 april 2009
Aan: mediarelaties
Antwoord aan: info@dedagen.nl


---

Veertien specialisten op het gebied van art nouveau en art deco, plus een kunstboekenantiquariaat nemen op 14, 15, 16 en 17 mei aanstaande deel aan de voorjaarseditie van De Art Nouveau & Art Deco Dagen in Het Pand, Frankestraat 31 t/m 39, Haarlem.

Nieuw: gratis lezingen
Voorafgaand aan de opening van de beurs op 14 mei zullen in de Van Braghtzaal, Frankestraat 24, recht tegenover Het Pand van 14.00 tot 16.00 uur een drietal informatieve lezingen worden gehouden door experts op het gebied van art nouveau en art deco. Deze lezingen zijn na aanmelding (gezien de 100 beschikbare plaatsen) gratis toegankelijk. De bedoeling is om geïnteresseerden in deze twee belangrijke kunsthistorische stromingen binnen de toegepaste kunst nieuwe inzichten te verschaffen en kennis te verbreden.

Voordeel
Een themabeurs biedt de liefhebber - in dit geval van art nouveau en art deco - veel voordelen ten opzichte van een grote, algemene beurs: overzichtelijkheid (beperkt oppervlak), lagere prijzen (deelnemerskosten zijn lager), zekerheid (gespecialiseerde keurmeesters), persoonlijke aandacht (standhouder weet dat iedereen in principe geïnteresseerd is), lagere toegangsprijs en gratis catalogus. Dit zijn zaken die, zeker in deze tijd, van groot belang zijn voor het publiek.

Authenticiteit en kwaliteit
Op een themabeurs heeft men te maken met specialisten, die vaak ook binnen het thema weer een specialisme hebben gekozen. Dit waarborgt de kennis van de deelnemer, de authenticiteit en de kwaliteit van het aanbod. Een externe keuringscommissie houdt daar bovendien nog toezicht op. Binnen de thema's art nouveau en art deco treft men als specialisme onder andere aan: keramiek, glas, verlichting, sieraden, sculpturen en meubelen. De collecties omvatten naast werk van Nederlandse ontwerpers en fabrieken, ook objecten van belangrijke buitenlandse kunstenaars en vormgevers. .
Algemene informatie
De Art Nouveau & Art Deco Dagen, Het Pand in Haarlem, Frankestraat 31 t/m 39, Haarlem. Openingstijden: donderdag 14 mei van 16.00 tot 20.00 uur, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: E 6,00 (incl. catalogus), kinderen onder de 12 jaar, mits onder begeleiding, gratis. Bereikbaarheid: NS Station Haarlem op circa 15 minuten loopafstand. Bushalte: Verwulft/Gedempte Oudegracht op 5 minuten loopafstand. Parkeergarages: Kamp, Station, Houtplein en Appelaar op gemiddeld 10 minuten loopafstand.

----------------------------------



Ingezonden persbericht