CDA

Corien Wortmann: Vrijstelling truckrun moet ook in buitenland gelden

De vrijstelling die Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben gekregen om deel te nemen aan een truckrun moet ook in de rest van Europa worden erkend.

Het is grote winst dat chauffeurs in Nederland niet langer een boete riskeren, maar dat moet ook in het buitenland gelden, aldus CDA-Europarlementariƫr Corien Wortmann. Wortmann heeft hierover een vraag gesteld aan de Europese Commissie.

Wortmann: "Veel chauffeurs gaan vaak over de grens. Het zou vervelend zijn als zij na een truckrun in Frankrijk alsnog kans lopen op een boete. Een Europese erkenning van de vrijstelling zou voor de truckruns een mooie aanvulling zijn op de Nederlandse vrijstelling die we voor elkaar hebben gekregen".

De truckruns dreigden in gevaar te komen door de Europese rij- en rusttijden, die chauffeurs verplicht om in het weekend rust te nemen. Dankzij onze inspanningen en die van Minister Eurlings ontving Nederland een vrijstelling van de Europese regels. Het merendeel van de chauffeurs zal daarom geen problemen meer hebben na een truckrun, nu alleen nog de chauffeurs die ook in de rest van Europa rijden, aldus Wortmann.

Wortmann: "Nederland heeft gedaan wat het kan om de truckruns niet in gevaar te laten komen. Nu moet Brussel ook ervoor zorgen dat onze chauffeurs ook in het buitenland geen boete krijgen na deelname aan een truckrun".

Een truckrun is een groot evenement dat ieder jaar in tientallen Nederlandse steden wordt georganiseerd, waarbij honderden gehandicapten een rondritje op de vrachtwagen kunnen maken, toegejuicht door vele toeschouwers.

---