Gemeente Roermond

Roermond krijgt 650.000 subsidie voor verkeersprojecten

Foto verkeersbrigadiers De gemeente Roermond heeft van de Provincie Limburg 650.000 subsidie ontvangen voor zeven verkeersprojecten. Deze bijdrage wordt gebruikt voor infrastructurele verkeersveiligheidsmaatregelen, doorstroming openbaar vervoer, verkeerseducatie en het verbeteren van het fietsnetwerk.

Jaarlijks worden door de provincie Limburg, op basis van het Limburgs MobiliteitsProgramma 2009-2012 gelden verdeeld over de gemeenten. Deze middelen worden beschikbaar gesteld voor investeringen in infrastructuur, doorstroming openbaar vervoer en verkeersgedrag.

Verbetering van de infrastructuur

Een gedeelte van de subsidie wordt gebruikt voor een oversteekvoorziening aan de Mussenberg en een blindegeleideroute van het Station naar de binnenstad en het ziekenhuis. De Oudeweg in Swalmen wordt ingericht tot fietsstraat en één van de bewaakte gratis fietsenstallingen in de Neerstraat wordt uitgebreid. Verder vindt er een reconstructie plaats van de Hollestraat.

Verkeerseducatieprojecten

Verkeerseducatieprojecten moeten bijdragen aan een beter verkeersgedrag van alle verkeersdeelnemers. Projecten die van start gaan zijn rijvaardigheidsritten voor senioren en een fietsverlichtingsactie in het najaar. In de wijk Martin Giessen te Swalmen wordt in januari 2010 een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) geopend. Onderdeel hiervan zijn twee gefuseerde basisscholen. De verkeerssituatie rond de nieuwe school en ook de school-thuis-routes veranderen ingrijpend. Een gedeelte van de subsidie wordt besteed aan het opstellen en uitvoeren van een schoolverkeersplan. Publicatiedatum: 14-05-2009 Bijgewerkt: 14-05-2009