Gemeente Zwolle

Herinrichting Praubstraat

De gemeente is van plan nog dit jaar onderhoud uit te voeren in de Praubstraat. Het onderhoud wordt uitgevoerd vooruitlopend op de herinrichting van de Sassenstraat en brengt met zich mee dat de rijrichting in de Praubstraat wordt gewijzigd.

Onderhoud Praubstraat eerder door uitvoering Sassenstraat

Het onderhoud van de Praubstraat zou volgens de oorspronkelijk planning over twee jaar uitgevoerd worden. De gemeente Zwolle is momenteel echter druk bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van de Sassenstraat. Doel is om dit project in 2010 uit te voeren. In de oorspronkelijke planning zou de Praubstraat daarna uitgevoerd worden. Voor de logistiek van de werkzaamheden is het echter beter en makkelijker als de Praubstraat vóór de andere werkzaamheden wordt uitgevoerd. Daarom is besloten om de onderhoudswerkzaamheden van de Praubstraat naar voren te halen en al eind dit jaar uit te voeren.

Omdraaien rijrichting Praubstraat

Zoals u misschien heeft vernomen wordt de verkeersstructuur in het zuidoostelijk deel van de binnenstad gewijzigd. Aanleiding is het afsluiten van de Sassenpoort voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De afsluiting wordt meegenomen in de werkzaamheden voor de Sassenstraat. Vanaf dat moment wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Sassenstraat naar de Sassenpoort toe. De rijrichting in de Praubstraat moet dan ook omgedraaid worden. Tijdens de presentatie van de plannen bij onder andere het Wijkplatform Binnenstad kreeg de gemeente van meerdere kanten het advies dan ook meteen de inrichting van de Praubstraat op een aantal plaatsen te veranderen.

Wilt u reageren op de plannen voor de Praubstraat?

De onderhoudswerkzaamheden bieden de mogelijkheid om aanpassingen van de huidige inrichting mee te nemen, als dat gewenst is. Omdat het om onderhoudswerkzaamheden en niet om een herinrichting gaat, zijn de mogelijkheden wel beperkter dan bijvoorbeeld bij de Sassenstraat. De gemeente heeft al een inventarisatie gemaakt van (mogelijk) gewenste aanpassingen (zie onderstaande pdf). Wilt u hierop reageren, stuur dan vóór 25 mei 2009 uw reactie naar Marieke van Brussel (zie reactieknop bovenaan deze pagina)

Verder verloop proces

Op basis van de geïnventariseerde opmerkingen maken wij een inrichtingsvoorstel voor de Praubstraat, waarop u half juni kunt reageren. Daarna zal het voorstel definitief worden gemaakt en meegenomen worden in de uitvoering van de werkzaamheden in de Sassenstraat.