Gemeente Winterswijk


Bebouwde kom Winterswijk en Meddo wordt voorzien van glasvezel

14 mei 2009

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om eenmalig ¤ 175.000 ter beschikking te stellen als voorfinanciering voor de aanleg van een glasvezelnetwerk binnen de bebouwde kom van Winterswijk. Het college stelt daarbij de voorwaarde dat ook de kern van Meddo meegenomen wordt.

Het initiatief voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Winterswijk is afkomstig van Reggefiber ttH BV. Dit bedrijf houdt zich bezig met de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken in steden en dorpen in Nederland. De aanleg van een glasvezelnetwerk past goed in het vooruitstrevend beleid van het college op het gebied van de ontwikkeling van breedbandinfrastructuur en de bijbehorende dienstenontwikkeling. Daarnaast levert de aanleg van een glasvezelnetwerk een goede impuls op voor de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen binnen de gemeente.

Uitvoering
Reggefiber verzorgt de voorbereiding, de uitvoering en het toezicht van het hele traject. De afspraken daarover worden vastgelegd in een convenant tussen de gemeente en Reggefiber.

Herstel trottoirs
De aanleg van het glasvezelnetwerk vindt voornamelijk plaats in de trottoirs. Het college stelt de raad voor om een krediet van ¤ 100.000 ter beschikking te stellen voor het vernieuwen en herstellen van trottoirs die in slechte staat verkeren.

Communicatie
Om de communicatie tussen Reggefiber, de gemeente en de burgers optimaal te laten verlopen en de overlast tot een minimum te beperken wordt er vanuit de gemeente een projectleider aangesteld. Voorafgaand worden de bewoners uitvoerig geïnformeerd over de aanleg van het netwerk en de betekenis daarvan.

Planning
Op 28 mei 2009 neemt de raad een besluit. Als de raad akkoord gaat met het voorstel dan starten de werkzaamheden eind juni 2009. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat ongeveer een jaar duren.