Ingezonden persbericht


Mondial Movers truck geweigerd in verkiezing
Piaggio APE gewogen en te licht bevonden

Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, heeft sinds vorig jaar een Piaggio APE in gebruik en deze aangemeld voor de "Transport Online 12 Mooiste Trucks verkiezing"!

Tijdens een bijeenkomst van medewerkers van de Mondial Verhuisbedrijven werd geopperd om de lieveling in te schrijven voor een truckverkiezing.

Zo gezegd, zo gedaan en op de door transportmensen veel bezochte website Transport Online is de APE vervolgens keurig aangemeld voor de competitie 12 Mooiste Trucks . Er kan dan vanaf 2 augustus door alle bezoekers van Transport Online op de aangemelde trucks worden gestemd en de 12 mooiste trucks krijgen een plaatsje op de truckkalender voor 2010.

Jammer genoeg is de inschrijving door de redacteur, mevrouw. Esther van der Wal-de Vries, geweigerd "Omdat het geen echte vrachtwagen is".

Tom Stuij, directeur van Mondial Movers: "We erg teleurgesteld en eigenlijk is er sprake van discriminatie op grond van afmeting. Het is ons geen procedure waard en eigenlijk zijn ook de deelnameregels nogal duister, maar vooral het feit dat onze 700 enthousiaste verhuizers nu niet op hun "eigen" auto kunnen stemmen doet wel pijn. We hopen dat onze APE toch nog eens kan schitteren!"

De Piaggio APE is in Nederland nog niet zo heel bekend, maar in Italie zijn de driewielige alleskunners op alle wegen te vinden. Mondial Movers heeft de kleine vrachtwagen begin 2008 in gebruik genomen en er worden beurzen en festiviteiten door het hele land mee bezocht. De APE wordt ook gebruikt voor kleine klusjes in de buurt. Om hem extra mooi te maken is er niet beknibbeld op spuitwerk, accessoires en belettering. Bijna de helft van de kostprijs van de auto is aan extra's opgegaan, met als doel er een echte verhuistruck van te maken.

Mondial Movers is het in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De aandeelhoudende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is een specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Foto: De APE als showtruck en aan het werk. Foto: Mondial Movers Bijlage: Factsheet Mondial Movers

Noot voor de redactie (