Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT -

NIEUW PROGRAMMA OP TMF:
LICENSE TO LIBERTY

5 DEELNEMERS KRIJGEN DE KANS OM HUN RIJBEWIJS TE HALEN EN OOK NOG EENS AUTO TE WINNEN!

VANAF VRIJDAG 15 MEI OP TMF!

Amsterdam, 4 mei 2009

De vrijheid tegemoet met een eigen auto? Dat kan! In het programma License to Liberty, dat vanaf vrijdag 15 mei a.s. om 17.30 uur op TMF te zien is, krijgen deelnemers de kans om op kosten van TMF en Volkswagen het felbegeerde roze papiertje te halen. En dat is niet het enige.de deelnemers maken zelfs kans om een gloednieuwe Volkswagen Polo winnen!

In License to Liberty gaat VJ Saar op pad met vijf kandidaten die geen van allen in het bezit zijn van een rijbewijs. Iedere aflevering rijdt Saar, met de kandidaten, in een speciale Volkswagen bus door heel Nederland. Ze gaan van strand naar pretpark en van hippe club naar relaxte festivals. Uiteraard rijden ze niet naar deze plaatsen om alleen maar lol te trappen; de kandidaten zullen in korte tijd moeten leren rijden en bewijzen dat zij ontzettend graag hun rijbewijs willen halen!

De kandidaten zullen, volledig onder begeleiding van hun instructeur, op de meest lastige plekken laten ze zien wat ze hebben geleerd. Achteruit inparkeren op een drukke parkeerplaats van een attractiepark of file parkeren in de smalle straatjes op de Wallen in Amsterdam.alles is mogelijk in License to Liberty! Met vallen en opstaan
Iedere aflevering krijgen de kandidaten les van hun instructeurs of van een gastrijder die een speciale verrichting voordoet. En als er dan een expert met 100 km/u voorbij komt en zijn auto tussen twee stilstaande wagens parkeert, besef je dat je nog een lange weg te gaan hebt! Iedereen die zijn/haar rijbewijs heeft moeten halen, herkent zichzelf gelijk in de kandidaten.

Aan het einde van iedere aflevering moeten de kandidaten laten zien wat ze geleerd hebben. Wie de proef het best uitvoert krijgt een sleutel van Saar, degene met de meeste sleutels aan het einde van het programma wint de waanzinnige prijs: een gloednieuwe Volkswagen Polo! Op naar de ultieme vrijheid in je nieuwe auto!

Volkswagen Rijbewijs
Verreweg de meeste rijscholen in Nederland rijden Volkswagen dus de kans is groot dat een cursist zijn of haar rijbewijs haalt in een Volkswagen. Voor Volkswagen dus reden genoeg om meer uit het rijbewijs te halen. "Het past 1 op 1 bij het merk en onze sponsor strategie, daarnaast biedt het thema enorm veel kansen om voor een grote groep mensen toegevoegde waarde te bieden", aldus Jorre Rienstra, Sponsor & Event Manager Volkswagen. Het doel is om via een landelijk platform van 100% Volkswagen rijscholen voordeel te gaan bieden aan cursisten. "Het TV programma License to Liberty op TMF is voor ons hét perfecte middel om de doelgroep te bereiken".

Naast License to Liberty zullen er meer acties komen vanuit Volkswagen rondom het rijbewijs. Op 15 mei a.s. zal de website www.volkswagenrijbewijs.nl live gaan, de site zal de basis vormen van het programma. Daarnaast is er een samenwerking met Veilig Verkeer Nederland aangegaan en is er gezamenlijk een rijsimulator ontwikkeld. Deze zal op allerlei jongeren events worden ingezet om voorlichting te geven.

License to Liberty wordt geproduceerd door USSR.

License to Liberty: vanaf vrijdag 15 mei om 17.30 uur op TMF (herhalingen zaterdag 12.00 uur, zondag om 10.30 en 18.00 uur en donderdag om 14.00 uur)


- EINDE BERICHT -