Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 1 mei 2009

Avondgeluiden bij een ondergaande zon
Vaarexcursie in de Eilandspolder

De Eilandspolder is op z'n mooist als in het voorjaar weidevogels zoals grutto, kievit, scholekster en tureluur zich overal laten zien en horen. Ook andere broedvogels in dit oer-Hollandse landschap met weilanden, waterlopen en rietzomen maken het tot een bijzondere plek om te bezoeken. Het is niet zonder reden dat de Eilandspolder tegenwoordig deel uitmaakt van het nationaal landschap Laag Holland dat een speciale bescherming geniet.

Landschap Noord-Holland organiseert een speciale boottocht om u van de bijzondere avondsfeer in dit schitterende gebied te laten genieten. De avond als de wind is gaan liggen, de zon bijna onder is en alles geleidelijk tot rust komt is een heel geschikt moment om naar alle geluiden te luisteren en de bijzondere stemming te ondergaan.

Onderweg leggen we ook nog even aan voor een korte wandeling door het geheimzinnige Uilenbosje waar van alles is te zien en te horen.

U kunt mee met deze bijzondere vaarexcursie op vrijdag 15 mei en 5 juni van 19.00-21.00 uur.

We verzamelen bij de werkschuur 'De Molenaar', Oudelandsdijk 1A, 1844 KN Driehuizen ten zuiden van Driehuizen. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. Omdat er gevaren wordt in een open boot, raden wij u aan warme kleding te dragen. De kosten bedragen ¤ 9,50 (Beschermers ¤ 6,50) en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.