Ingezonden persbericht


12 mei 2009

Kick-off fotoproject Nieuwe Groeten Uit... Persbijeenkomst 15 mei 2009 met Sebastiaan Labrie

Nederland is het land van kaasdragers, molens, tulpen, maar ook van innovatie, ecologie, Dutch design, jeugdculturen, Vinex-wijken en nieuwe folklore. Het beeld van Nederland is door de jaren heen flink veranderd en het oude beeld (van tulpen, molens en kaasdragers) lijkt gedateerd.Maar welk beeld hebben Nederlanders zelf van hun land?

Nieuwe Groeten Uit... is een grootschalig project dat het Nederland van nu vast wil leggen om zo te komen tot een nieuw totaalbeeld. Het wordt georganiseerd door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en het ANP Historisch Archief in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Iedereen die in Nederland woont of er zijn bakermat heeft staan wordt opgeroepen om een foto in te zenden die zij typerend vinden voor Nederland anno 2009. Deze 'nieuwe ansichtkaarten' kunnen op www.nieuwegroetenuit.nl worden geüpload. Deze zomer tourt het project het land door met een gigantisch opblaasbaar paviljoen waarin de foto's vertoond worden. Deelnemers maken kans om onderdeel te worden van de eerste tentoonstelling van het Nationaal Historisch Museum, begin 2010, en op te worden genomen in de Collectie Nederland.

Wij hopen op hulp van u, de pers, om dit unieke initiatief een succesvolle start te geven. Daarom nodigen wij u graag uit voor de persbijeenkomst op 15 mei 2009 in Muiderberg, waar presentator en acteur Sebastiaan Labrie het project op spectaculaire wijze zal presenteren. Tevens zijn hier aanwezig Marloes Krijnen (directeur Foam) Mirjam Bekker-Stoop (directeur ANP Foundation) en Erik Schilp (directeur Nationaal Historisch Museum), om al uw vragen over het project te beantwoorden.

Wij hopen van harte u te mogen begroeten op 15 mei a.s.,

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, het ANP Historisch Archief, het Nationaal Historisch Museum en de BankGiro Loterij De kick-off

De kick-off zal plaatsvinden op vrijdag 15 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur in Muiderberg. We verzamelen om 14.00 uur op de parkeerplaats bij de Boskapel aan de Dijkweg (adres voor de Routeplanner: Brink 29, 1399 GX). We verzoeken u vriendelijk zich aan te melden bij Isabel Horchner (ANP). Dit kan door een email te sturen naar: isabel.horchner@anp.nl of te bellen naar: 070-4141122