Wilders weigert handreiking van moslims

13/05/2009 13:33

Nationaal Islam Congres

De organisatoren van het Nationaal Islam Congres hebben Geert Wilders de hand toegereikt om, tijdens dit congres aanstaande zaterdag, moslims toe te spreken en met hen in discussie te gaan. Zijn reactie daarop was dat hij 'in geen 100 miljoen jaar' in gesprek zou willen gaan. 'Een gemiste kans', vindt de organisatie.

De organisatie verbaast zich over de bereidheid van Wilders om wel in het buitenland te spreken over moslims, maar in eigen land niet met islamitische medeburgers te praten over oplossingen van problemen. "Zijn uitspraak is ronduit belachelijk te noemen, gezien zijn status als volksvertegenwoordiger. Het is een gemiste kans voor Wilders en bovendien een blijk van zwakte," stelt organisator S. Khadjé. De organisatie van het eerste grote islamcongres in Nederland had naar eigen zeggen gehoopt dat Wilders 'eindelijk met moslims zou spreken in plaats van alleen over hen'.

"Het is frappant om te zien dat onlangs nog een moslima door de rechtbank in het ongelijk is gesteld vanwege haar weigering om handen te schudden, terwijl hier exact hetzelfde gebeurt. Wilders weigert van zijn kant om onze uitgestoken hand aan te nemen," aldus de organisatie.

Het Nationaal Islam Congres beoogt begrip voor de Islam te creëren, maar ook dialoog, discussie en samenleven te stimuleren. De organisatie heeft hiervoor een diversiteit aan befaamde geleerden en prominenten uit de gehele wereld uitgenodigd. Zij zullen doorlopend workshops en lezingen verzorgen over kwesties die in het Westen spelen onder moslims. Op zaterdag is er tevens het 'Academisch Congres over Salafisme' te bezoeken in de Apollohal in Amsterdam.





http://www.islamcongres.nl